Війна

Вбиті росією: 26 лютого пішов до військкомату взяти зброю, щоб захищати рідних

Солдат Олександр Івашина загинув 26 лютого 2022 року під час оборони Чернігівщини.

Олександр народився у селі Ладан Чернігівської області. У 1993 році закінчив Київський геологорозвідувальний технікум Держкомгеології України, відслужив строкову службу. У 1999 році здобув фах економіста у Чернігівському технологічному інституті.

Весь час працював на керівних посадах. Остання робота – заступник директора ТОВ «Сіверагропродукт» міста Чернігів. Захоплювався історією, політикою, економікою. Цікавився нумізматикою.

26 лютого пішов до військкомату взяти зброю, щоб мати змогу разом з іншими чоловіками захистити мешканців свого будинку у разі вуличних боїв. У військкоматі добровільно пішов на військову службу рядовим солдатом 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Відправився на позиції до села Красне під Чернігів. Там потрапив під обстріл, загинув від отриманих травм грудної порожнини та гострої кровотечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина попрощалася із захисником

«Став за батька моїй дочці від першого шлюбу. Готувалися до весілля доньки у березні 2022, а вже у вересні 2022 планували оформити офіційно свої відносини. Він ніколи не залишався осторонь. Бо був небайдужим до того, якою буде його Україна. Як відповідальний керівник мав лідерські якості – дисциплінованість, професіоналізм, впевненість у собі, комунікабельність. Володів особливою харизмою, що дозволяло йому привертати до себе людей. Користувався повагою серед керівників та підлеглих. Цілеспрямований, мужній, серйозний, з аналітичним складом розуму, який водночас був доброю, веселою та розумною людиною. Для мене це був мій Всесвіт, моя опора, підтримка та надія…», – розповіла кохана жінка загиблого Світлана, з якою вони прожили у цивільному шлюбі 10 років.

Поховали захисника у Ялівщині на Чернігівщині. У Олександра залишилися батько, син, донька, сестра і дружина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button