Краса та здоров'я

На Чернігівщині захворюваність на рак збільшилась удвічі

Статистика онкологічних захворювань має тенденцію до зростання. За останні десять років вона збільшилась на 12,5%. При цьому смертність вдалося стабілізувати. Про це свідчать дані канцер-реєстру, якій функціонує в складі Чернігівського обласного онкологічного диспансеру з 1985 року, розповів головний лікар медзакладу Валерій Зуб.

Сьогодні на обліку в онкодиспансері перебуває більше 27 тисяч пацієнтів. Щорічно на Чернігівщині діагностується близько 4000 пацієнтів, що захворіли на рак вперше.

Через стаціонарне лікування проходять близько 8,5 тисячі пацієнтів. Ще 2500 лікуються в амбулаторних умовах – у денному стаціонарі. Минулий рік зафіксував близько 120 тисяч звернень громадян на амбулаторний прийом.

Про це повідомля прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міська рада боротиметься з онкологічними хворобами

Якщо говорити про локалізацію онкозахворювань, то у жінок на першому місці ? рак молочної залози, на другому – рак кишківника, на третьому – рак шкіри, четверте місце посідає рак шлунку. У чоловіків лідером є рак легенів, потім рак кішківника, міхурової залози, шкіри.

Як зазначив завідувач поліклінічного відділення Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Олександр Заїка, зростання захворюваності на рак – гостра проблема світового рівня. І завданням сьогодення онкологічної служби всіх рівнів є вирішення питань активної профілактики.

Основним, на думку онкологів, фактором, який впливає на захворюваність, є вік пацієнта. Рак вважається хворобою більш старшого покоління. Отже, онкозахворювання можна розцінювати й як наслідок демографічного старіння.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. 12,5% це 1,1 рази. Для чого людей лякати?

Back to top button