Новий рік: як спробувати все і не переїсти
Новорічний стіл — випробування навіть для найбільших прихильників здорового харчування.
Тому дієтологи вирішили поділитися порадами, як не нашкодити організму кулінарними надмірностями, пише 4mama.
У свята стіл за традицією буквально ломиться від наїдків: м’ясо, риба, салати з майонезом, «шуба», «олів’є», ковбаси, соління, картопля і куди ж без алкогольних напоїв!
Їжі готується стільки, що про правильне харчування можна забути на цілий тиждень.
Аби не стати жертвою новорічного столу і не зіпсувати фігуру, фахівці рекомендують починати трапезу з легких овочевих салатів, заправлених оливковим маслом.
Овочі багаті клітковиною. Вона заповнить шлунок і швидко подарує відчуття ситості. А ще підготує організм до перетравлювання більш важкої їжі.
Ще один секрет — контроль порцій. Відчуйте себе професійним дегустатором — спробуйте все, але у невеликих дозах, не більше 20-30 г.
М’ясо краще їсти зі свіжим салатом — так воно легше і швидше перетравиться. А от гарнір із вареної картоплі краще відкласти.
Аби зробити святкові страви більш корисними, можна додати в «олів’є» сьомгу або приготувати м’ясо на грилі без масла.
А ще можна самостійно змішати майонез. Тоді ви насолодитеся улюбленим соусом, але уникнете шкідливих смакових добавок і цукру, які містяться у магазинному майонезі.