Люди

Люди: крафтовий сировар і багатодітний татусь Богдан Конопляник

Чернігівські поціновувачі здорової смачної їжі, напевне, вже знайомі з цим чоловіком і його дружиною та їхньою продукцією або принаймні «зустрічали» «шукачів літа» на просторах соцмереж. Ті ж, хто не знайомий – знайомтеся. Це Богдан Конопляник – крафтовий сировар і багатодітний татусь.

DSC_3530

Життя багатодітного татка легше, ніж здається, і складніше, ніж хотілося б, зізнається Богдан. А зараз під час карантину всією родиною сумуємо за тими днями, коли садочки працювали та можна було виходити на дитячі майданчики.

Про хештег #иcкателилета

Декілька років тому було доволі прохолодне літо. Саме тоді ми з дружиною Анастасією почали займатися сироварінням. Пригощали своїми першими сирами людей, тоді ж і шукали літо. Так і з’явилися #искателилета.

Як з’явилася ідея варити сир

Усе почалося з любові до сиру, а точніше до якісного сиру без добавок, рослинних жирів і прискорювачів дозрівання. Коли зрештою такого сиру знайти на полицях магазинів не вдалося, було вирішено зробити його самим. Звісно, не будемо лукавити і говорити, що все вийшло з першого разу. Це був тривалий шлях до успіху. Не один десяток літрів молока було зіпсовано. Але коли є мета, то все вдається, ми домоглися свого – і перша головка сиру лежала на нашому столі.

IMG_20200221_220144-01

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Натхненна історія життя неймовірної Ксенії Товстогон

Таким сиром хотілося поділитися з близькими, і ми ділилися, а згодом вирішили порадувати кількох незнайомих людей, просто подарувавши частинку нашої праці… і нашої душі. Саме з цього і почалася «СироМанія». Тепер ми можемо запропонувати смачний, правильний і корисний сир.

IMG_20200223_162346-01

Нас часто питають, чому в нас майже ніколи немає сиру в наявності? Тому що ми не додаємо до сиру нічого, щоб могло б продовжити його термін зберігання. Ми робимо сир й одразу віддаємо його. Тільки свіжий продукт. Якщо сир у наявності – отже, залишився шматочок після роздачі або хтось не забрав своє замовлення. Тому ви можете бути на 100% впевнені, що отримуєте свіжий продукт.

c19ba44381f432c4124ae4f127f326e3f6f9534ccd158d0cd482e02b2db8a483

Асортимент сирів, як для невеликого домашнього виробництва, вражає. Фета з куркумою і сванською сіллю, фета з базиліком, адигейський з італійськими травами та солодким перцем, бринза з томатом і часником, сулугуні, моцарела, халумі, крем-сир буко тощо.

Шкода, але фото не передають розмаїття ароматів і смаку, проте відгуки чернігівців у СироМанія #искателилета;)cheezmaniya та Богдан Конопляник красномовні.

IMG_20191217_070946-01

#путьжиробаса – ще одна фішка Богдана Конопляника.

Зайва вага, як відомо, не тільки псує зовнішній вигляд, а й негативно впливає на стан здоров’я. Зафіксований рекорд Богдана – 117 кг, і це, зізнається, він уже починав худнути самостійно.

Було важко справлятися з домашніми справами, а думка про те, що я не зможу гратися з дитиною в рухливі ігри та ходити на вулицю, наводила на мене жах. Це стало основною мотивацією. Я змінив свій спосіб життя, переглянув харчування. Вивчив багато інформації стосовно занять спортом, збалансованого харчування. Так і почався «путь жиробаса». Пройшов курси щодо тренувань і зараз закінчую ще одні. Це стало моїм стилем життя.

Спілкувалася Юлія Заліська

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button