Люди

Люди: Тхеквондо, журналістика та подорожі: несумісні захоплення активної Марини Федоренко

Тендітна, але не дасть себе образити – Марина Федоренко з Чернігова обрала нетипове захоплення для дівчини, а саме тхеквондо.

Дівчина розповідає, що в цей спорт потрапила 10 років тому зовсім випадково. Каже, просто вирішила спробувати себе в тхеквондо.

«Я прийшла на секцію та просто закохалася в цей вид спорту з першого тренування. Але оскільки я прийшла сюди в доволі дорослому віці – я вже була на першому курсі університету, – мені запропонували розвиватися в суддівстві. Відтоді спливло багато часу, я пройшла чимало різних семінарів, і от сьогодні я вже суддя національної категорії», – розповідає Марина.

333

Наступна сходинка в спортивному житті дівчини – це здобуття статусу судді міжнародної категорії. Для цього треба скласти відповідний іспит, тому зараз Марина працює над цим.

За її словами, цей вид єдиноборств дуже граційний і красивий. До того ж він допомагає тримати фігуру в тонусі, що важливо для дівчини, адже працюють здебільшого ноги. До того ж тхеквондо може стати в нагоді, якщо треба постояти за себе.

111

«Тхеквондо – це не тільки спорт, а ще й східна філософія, де дуже багато традицій, поваги до інших. Це все затягує, і ти не хочеш відмовлятися від нього. Є лише бажання залишитись і розвиватись у цьому спорті далі. Ним просякнуте все моє життя», – ділиться Марина.

Окрім тхеквондо, Марина захоплюється й іншими видами спорту. Цього року вона опанувала сноуборд. У майбутньому планує зробити щось екстремальне, наприклад, стрибнути з парашутом.

777

У зв’язку із таким заняттям дівчина багато подорожує Україною. Найбільше їй подобається їздити до Львова. Каже, що це місто дуже по-домашньому затишне, тихе та спокійне.

Є у Марини ще одне захоплення – журналістика. Раніше дівчина займалася цим професійно, тоді вона працювала на чернігівському міському телебаченні. Тоді Марина прийшла працювати як кореспондент на сайті, потім вела авторську спортивну програму.

555

«Моє захоплення тхеквондо допомогло мені і в цій професії, тому що на будь-яких змаганнях я почувалася своєю, бо знала весь процес  зсередини – як проходять змагання, як вони готуються, хто за що відповідає. І, маючи власний досвід, передати оцю всю внутрішню кухню, якої ніхто не бачить, значно простіше», – каже дівчина.

Та зараз Марина не працює журналістом, вона подалася в ІТ-сферу. Але навички та бажання в неї залишились. Нещодавно дівчина перемогла в конкурсі «Самовидець» із художнім репортажем «Його гора».

«Це репортаж про одного з наших чернігівський екстремалів. Тепер його опублікують у Києві, в збірнику. Книга вийде у вересні з нагоди Львівського форуму видавців», – розповідає дівчина.

222

Марина планує брати участь у ще одному аналогічному конкурсі. Зараз вона підшуковує матеріал для нового репортажу. Каже, що писати статті їй подобається найбільше, адже тему можна розкрити глибше, ніж у звичайному новинному сюжеті.

«Художній репортаж дає тобі можливість подивитися збоку, покопатися в причинах дій певної людини та результатах її діяльності. Тобто можна краще розкрити тему», – наголошує Марина.

 

666Відпочивати Марина любить зі своїм собакою Ремом. Марина називає улюбленця великим медведиком. Каже, що він дуже самостійний і характерний.

Попри насичений графік, Марина встигає все та будує чималі плани на майбутнє, які хоче обов’язково здійснити.

444

Спілкувалась Ольга Лазун

Ще статті по темі

Back to top button