Люди

Люди: яскрава та бодипозитивна Катерина Литвин

Яскрава, незалежна, харизматична і «з перчинкою». Саме так можна охарактеризувати чернігівку Катерину Литвин.

Попри непорозуміння з оточенням, вона змогла перетворити свої «недоліки» на переваги, прийняти себе та своє тіло і навіть знятися в білизні.

За словами Катерини, завдяки її пишним формам вона відчувала до себе багато уваги. Здебільшого це була приємна увага, адже дівчина мала дуже яскравий вигляд. Також певною мірою її можна назвати бунтаркою.

242792336_392915802416379_5124651912724373164_n

«У дитячому садку я пам’ятаю тільки увагу від вихователів, немає негативних емоцій. Пам’ятаю тільки докори тітки Тамари з двору, я їй завжди не подобалася, в результаті ми билися з її донькою до 9 класу.

У школі було, звісно. Тоді це болісно сприймалося, але характер не той, щоб показувати сльози. Із кожним жартом на мою адресу я вибирала дедалі помітніший образ. «Іти туди, де страшно» – мій вибір.

Хоча в школі і були кпини, але я не назву себе відлюдницею. Всупереч усьому в мене була своя популярність, я була старостою. Одягла червону сорочку на випускне фото в 9-му класі, всупереч проханням про білий верх. Коли ж я все-таки плакала біля дзеркала, тато казав: «Подивися, які в тебе гарні ноги! Як у мами!» Я дивилася на маму, а вона була як я зараз, на її ноги і розуміла – такі ноги теж люблять! Бабуся завжди казала мені: «Усміхнися своєму відображенню». Я досі так роблю. А мама у 8-му класі підтримала мою ідею вчитися шити. Тоді на мої габарити можна було купити тільки жіночі речі і вшивати їх по довжині, тому я навчилася шити для себе і стала ще помітнішою.

В інституті проблем вже не було зовсім! Ні з увагою, ні з розумінням, трохи ще було проблем із вбранням, але я їх вирішувала. Свого часу навіть промайнула ідея випустити мене на сцену «Міс інститут», але тоді я вловила нотки гумору або просто була не готова. Зараз простіше», – розповідає Катерина Литвин.

242747631_130903079221227_7891981181326373176_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: У 62 роки жителька Березни займається фітнесом, веде концерти й організовує вечори відпочинку для пенсіонерів

Однак були в житті Катерини і люди, які вказували їй на її «недоліки». Але, як каже дівчина, таких людей поруч не тримає, «дощ теж був, але закінчився».

Хоча Катерина і прийняла свою зовнішність повністю, як і будь-яка дівчина, вона періодично сидить на дієтах і займається спортом, аби пишні форми були красивими та підтягнутими.

«Були і дієти, і чудодійні пігулки, і спортзал, і масажі, і обгортання. Я ж дівчинка, а ми весь час хочемо схуднути, довге волосся та грошики. Але, дякувати долі, в моєму житті завжди були люди, які говорили компліменти мені в будь-якому моєму тілі. І, скажу відверто, всі мої спроби схуднути збігалися за часом з найнещасливішими моментами в житті, коли підтримка наближалася до нуля. Дякую долі, що подарувала мені знайомство з красивими, мудрими і справжніми чоловіками, які захоплювалися моїм зовнішнім виглядом. Я довго йшла до вміння приймати такі компліменти, тепер я щиро можу відповідати «Дякую» і почуватися саме такою», – каже Катерина Литвин.

Катя зазначає, що «маленьке зернятко» того, що вона любить і сприймає себе такою, якою вона є, було завжди. Однак на її шляху трапився чоловік, спортсмен, який «зростив» це зернятко до велетенського розміру.

242761796_3750166515208879_3472095670361594205_n

«Колись один чоловік сказав, що мені не обов’язково відвідувати спортзал, якщо я цього не хочу, абсолютно не треба пити таблетки для схуднення, тому що від них мене весь час нудить, і приготував мені найсмачніший плов на ніч. І в усіх громадських місцях тримав мене за руку, завжди, я жодного разу не почувалася самотньою, якщо була з ним. Хтось прочитає і вирішить, що «яка йшла, такого і знайшла», і я відповім «Так! Красивого і молодого спортсмена». Ця зустріч багато поставила на свої місця, можу тільки сказати «Дякую, що була». Озирніться, дівчатка, у вашому оточенні вже точно є така людина», – зазначає Литвин.

Зараз же дівчина «купається» в чоловічій увазі, ходить на побачення та приймає компліменти.

«Так, життя подарувало мені можливість зустріти чудових чоловіків. І, так, дівчатка, тебе хочуть і можуть носити на руках із майже 100 кілограмами ваги! У 33 тобі даруватимуть квіти. Коли сила тяжіння буде нещадною до твоїх грудей, ти можеш мати красивий вигляд у купальнику. Коли ти «з причепом», як і раніше, будуть люди, які бажають бути з тобою в одному вагоні. Все є і все буде», – ділиться Катя.

242764989_897949931118543_9167023692980389177_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Фармацевтичне покликання та патріотизм Олега Робейка

Катерина каже, що аби прийняти себе такою, якою ти є, необхідно слухати лише тих, хто захоплюється тобою, адже доглянутість і краса – не лише в худорлявості.

«Закоханість у свій образ транслюється з величезною силою, і з роками, повірте мені, ніхто і не подумає нападати на вас із темою зайвої ваги. Вирощуй у собі любов до свого тіла. Це твій дім, він щось тобі говорить, шукай відповіді та допомагай йому. Я довго шукала причину обвисання живота, ось просто «фартух» у неповні 30. Знайшла її в своїй сім’ї, але ж то вже зовсім інша історія», – з усмішкою ділиться Катерина.

Зараз дівчина транслює бодипозитив, прийняття свого тіла і зовсім не соромиться робити відверті зйомки в білизні. Таким чином вона хоче донести до навколишніх, що не соромиться себе, і показати приклад іншим, який вигляд має мати справжня матуся.

«Бодипозитив для мене – це любов і прийняття свого тіла! Любов і прийняття! Адже ви доглядаєте за тим, що любите? Ви не збираєте сміття в улюбленій сумочці! Чистите улюблені туфлі! Протираєте пил із улюбленої статуетки! Отак і з тілом! Треба любити своє тіло, балувати процедурами та доглядом, красивою білизною, розкішним ароматом. Приймати те, що воно не є ідеальне, тому що живе», – зазначає дівчина.

242798449_284777136792046_8249107085278530603_n

Про досвід зйомок у білизні Катерина розповідає із величезним захопленням: «У 32 я пообіцяла собі навчитися приймати. Приймати компліменти, можливості, нових людей, ідеї.

У лютому мені прийшло повідомлення від одного місцевого магазину білизни з пропозицією фотосесії в білизні. Десь глибоко в душі я мріяла про таке, але вголос не висловлювала. Свої рішення я звикла доводити до логічного завершення, тому «виклик кинутий – виклик прийнятий».

Було драйвово: зима, лютий, сильний мороз, фотосесія через два дні після запрошення в обідню перерву.

Моя кума – до речі, дуже струнка дівчина з виразною зовнішністю, – єдина, хто знав про пропозицію, твердо переконала мене, що треба йти! Адже «тебе вибрали, а не ти напросилася». І я пішла.

Складно, звісно, з вибором білизни на «смачних» жінок. Ще складніше у «смачних» жінок із бажанням купувати собі таку білизну. Дівчата на зйомці подарували найтепліші емоції, фото радували. Так, не всі, але гляньте у ваш телефон після вихідних – ви все готові опублікувати?).

242866462_821132745242448_9162175385947041865_n

Чи комплексувала я? Ні! Я ж на пляжі не комплексую. У соцмережах це однозначно не залишилося без уваги. Жінки переважно захоплювалися впевненістю, поганого дівчата не писали. А от із чоловіками по-різному. Скажу так: найуїдливіший коментар щодо мого сорому і того, що «ти ж мати», закінчився запрошенням повечеряти через пару місяців».

На сьогодні в Катерини залишився лише один комплекс: вона гучно сміється та розмовляє. Тому дівчина шукає «своїх із берушами».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Ігор Хонін – про благодійність, татуювання і пандемію

Своїм лозунгом по життю Катя вважає «Impossible is nothing». Татуювання з таким надписом уже 11 років прикрашає її спину.

Дівчина почала активно вести соціальні мережі і називає це своїм щоденником пам’яті.

«Мені не потрібні цифри, мені потрібні реакції. Я всім намагаюся відповідати в директ і радію як дитина, коли когось мотивує моє фото в купальнику або сміх у не дуже легкі часи. Я люблю людей, а вони – мене. І так, якщо такий спосіб життя та спілкування допоможе мені стати рушієм для чого-небудь позитивного, я прийму пропозицію. Красиві речі, цікаві люди і смачна їжа – мої основні радості в житті», – пояснює Литвин.

Найбільше у своєму житті Катерина Литвин пишається своїм сином, називає його справжнім чоловіком. Про нього вона розповідає із особливим трепетом і захопленістю.

242999284_585803479537599_7899962454416168467_n

«Мій син – Чоловік величезного серця, сміливості та мудрості. Так, у мені говорить мати, але я пишаюся, що він встає і біжить далі, коли коліна в кров, він завжди запитає, чи є у мене гроші на їжу, він нагадає нафарбувати губи перед вечірнім виходом, дотягне пакети з «Сільпо» вагою поза 10 кг, розповість мені, як вмикаються «протитуманки». Йому 8 років. І він справжній. Він витирає сльозу, якщо тварині боляче, і купить сусідському хлопцю цукерку.

Також у мене є мама, яка в мене вірить, яка навчила мене красиво виражатися, коли в школі мені пророкували лише фізмат. У мене є тато, він навчив мене, що мої ноги красиві, а фрегат із червоними вітрилами я можу побудувати сама. У мене є сестра, одна, рідна-двоюрідна, ми інь-янь і ми взаємодоповнювані. Вона мене відчуває краще за всіх) У мене є хрещений, який ще підлітком навчив мене довіри. У мене є тітка, зразок жіночності та прийняття. І у мене є бабуся, глибоко в душі є, як і раніше, вона вчила і вчить любити життя та людей.

Коли приходять труднощі, з ними приходять і можливості їх подолати. Це моя армія підтримки: куми та друзі. Я вдячна Богу за кожного з них», – ділиться Катерина.

Катерина Литвин працює на посаді «Junior business trainer» в одній із фінансових компаній. За її словами, така робота була однією з її мрій.

Серед захоплень дівчини – читання книг та спортзал. Іноді вона шиє одяг, коли не знаходить у магазинах те, чого хоче, або не вистачає фінансів.

«А ще я займаюся нігтями, роблю манікюр. Не маю жодного диплома, але вже 3-й рік є постійні клієнти, які ходять радше на сеанс психологічної підтримки, ніж на манікюр», – додає Катя.

Світлана Білоус 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button