Люди

Люди: юна підприємиця, яка досягла мети, перепробувавши десяток справ

Сьогодні в нашій рубриці «Люди» розкажемо про зовсім юну дівчину-підприємця, яка досягла успіху своїм бажанням і роботою.

Знайомтесь, це Молько Катерина, якій 23 роки. Вона обожнює собак, подорожувати та вчитися і читати. Дівчина народилася в Чернігові, виховувалася разом зі старшим братом у звичайній родині.

Із самого малечку Катерина вирізнялася впертістю і завжди досягала своєї мети. Але загалом була спокійна, з позитивним настроєм.

«Навчалася я в улюбленому ліцеї №16, мріяла стати лікарем і допомагати людям. Навіть вступила до кращого медичного вишу України ім. Богомольця. Повчившись там два роки, зрозуміла, що медицина – не те, про що я мріяла. І вирішила кинути та почала спочатку», – згадує дівчина.dav

Далі Катерина Молько поїхала працювати за кордон і вже тоді в неї зародилася думка, що повинен бути свій бізнес.

«Я подивилася, як добре там, і вирішила, що у моїй країні теж так може бути, тому захотілося розвиватися саме тут. Повернулась додому, перевелася до ЧНТУ на спеціальність «менеджмент» і почала шукати себе. Зараз я вже закінчую навчання і пишу диплом про свою фірму», – розповідає вона.

За словами нашої героїні, все почалося з мрії про свій бізнес. Перед тим як знайти своє, вона перепробувала багато галузей. Із друзями намагалася створювати власний секонд-хенд, далі продавала косметику з Німеччини. Навіть пробувала ставити на літо точки з продажу квасу, закуповувала оптом пластик і перепродувала. Але все було не те, таким чином помалу з’являвся досвід і вимальовувалася конкретна мета.

Поштовх до власної ідеї бізнесу

«Згодом я вийшла заміж, із чоловіком почали замислюватися, як облаштувати наше сімейне гніздо новими меблями. Їх у нас не було зовсім, а нові були не по кишені. І я згадала, що за кордоном бачила крісла-мішки. І захотілося собі такі. Одразу почала шукати, де можна було б придбати. А виявилося, що в Чернігові їх узагалі ніде не було. В інших містах дуже дорогі або неякісні. У результаті пошуків вирішили, що я зроблю сама. Занурилася у вивчення цієї теми. Батьки були шоковані, дивилися на це, як на ще одну мою божевільну ідею, не розуміючи, що це за мішок повинен бути і що з ним робити, але я не зупинилася», – ділиться досвідом дівчина.

dav

Коли Катерина начиталась вдосталь, вмовила маму допомогти зшити мішок, оскільки та мала досвід у швейній справі. Перші вироби розібрали друзі. Всі були задоволені, тому дівчина почала прораховувати свій бізнес-план.

«Отак поволі я заробила на свою першу швейну машинку і довелося вдома облаштувати виробництво. Зараз у мене вже «Майстерня Сучасних Меблів KatyPuf», відкрився шоу-рум у ТЦ «Акваріум», також ми є в інтернеті. Своїми виробами ми даруємо людям комфорт і альтернативу – дуже легкі та прості у використанні меблі.

Тепер ми вже облаштовуємо зони відпочинку в дитячих кімнатах, школах, офісах, кафе, готелях», – розповідає власниця.

Не обходилося в житті Катерини без ексцесів. Згадує дівчина одну історію.

«Під Новий Рік якось зателефонувала дівчина з проханням зробити крісло для дітей у вигляді Пінгвіна і Енгрі Бьордс. Ми всією сім’єю малювали ескізи, бо до цього робили тільки однотонні крісла-мішки. До роботи долучилися навіть мій батько та чоловік: вони прикрашали ялинку та робили «олів’є», а ми з мамою, аби встигнути порадувати дітлахів, робили все можливе і неможливе. У результаті роботи нам довелося навіть приміряти на себе мішки – як карнавальні костюми. Але все вийшло чудово, і тепер вже саме такі вироби користуються популярністю. Інколи виходить, що наші покупці нас підштовхують до розвитку та вдосконалення», – посміхається дівчина.fbt

Загалом хоч Катерина і досягла своєї мети власними силами, але каже, що дуже пишається своєю сім’єю, яка завжди і в усьому її підтримує. Адже без цього мало кому вдається досягти вершин.

«Я ні про що не шкодую, адже я знаю, що все в моїх руках, і тому ніколи їх не опускаю. Вважаю, що майбутнє України саме в наших руках, адже ми самі його будуємо, і від наших дій залежить, яким воно буде», – впевнено завершила розповідь наша героїня.dav

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Просто умница. Вот такие примеры вдохновляют. И плевать на возраст. Пусть на одну пенсию живут мои враги))

Back to top button