Люди

Рокова «Червона рута»: рокерка з Херсона, яка засвітилася на «Голосі країни», працює з чернігівськими музикантами

Про Анну Шеррі – рок-виконавицю і тренера вокалу з Херсона ми вже розповідали. Зокрема про те, що, рятуючись від війни, вона опинилася в Чернігові. І тепер із нашим містом її доля тісно пов’язана насамперед через те, що коханий Анни – із Чернігова. І він, до речі, також музикант.

Тож у творчій родині без спільних проєктів, мабуть, не обійтись. Про них і про те, як Анні живеться в Чернігові – далі в інтерв’ю.

Анно, нагадайте, що варто про вас знати нашим читачам?

Народилася я в Херсоні. Там здобувала музичну освіту. Закінчила школу за класом фортепіано і музичне училище за фахом хормейстер. Я – співачка, викладачка вокалу й тренер із вокалу. Цим і заробляю на життя. Завжди була прихильницею виступів у бенді, що з 17 років і робила. Потім потрапила вокалісткою до місцевого херсонського рок-гурту, тож була місцевою рокеркою. 10 років ми цей проєкт розробляли, п’ять із них ми їздили містами України та давали концерти, презентували альбоми. А я була фронтвумен.

Торік, у 2021 році, я була учасницею 11-го сезону телепроєкту «Голос країни». Потрапила до команди Олега Винника. Мене часто багато рокерів питають: «Чому саме до нього?» Усе просто: бо Винник в 11-му сезоні відповідав за рокерів. Так треба було за планом. А взагалі на сліпих прослуховуваннях до мене повернулися двоє тренерів – Тіна Кароль і Олег Винник. До речі, Тіна Кароль тоді відповідала за попмузикантів.

І три етапи цього шоу я відспівала рок-пісні. Пройшла сліпі прослуховування, батли і нокаути відстояла. Взагалі це більше шоу, ніж битва. Вважаю головним, що засвітилася, люди мене побачили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рокерка з Херсона, яка переїхала до Чернігова, створила рок-версію всім відомої «Ой, у лузі червона калина»

Тепер – до новинки. «Червона рута» у вашому трактуванні звучить дуже незвично і водночас оригінально. Як виникла ідея зробити її саме такою?

Я цю пісню планувала, коли ще була в Херсоні. Тож цій ідеї вже майже рік. Якось ішла замріяна Херсоном і відчула, як на мелодію Гері Мура чітко лягає приспів «Червоної рути». Можливо, це кохання на мене так вплинуло. І думаю: прикольно – можна зробити колаборацію, тобто з’єднати ці дві пісні. І вирішила спробувати заспівати вдома. Так і зробила. І побачила, що і приспів, і куплет пісні чудово лягли на мелодію.

До речі, в той час я зустрічалась із чернігівцем. Тож поділилася цією ідеєю. Він сказав: «Нікому більше не кажи. Приїдеш і будемо працювати». І коли я вже була в Чернігові, коханий наполіг, щоб ми зробили цю пісню.

Послухати «Червону руту» у виконанні Анни Шеррі можна за посиланням.

Тобто це ваша перша робота разом із чернігівськими музикантами?

Так, це була перша робота, яку записали саме з чернігівцями. І так склалося, що це мої друзі. Якщо зустрічаєшся з хлопцем-музикантом, то, зрозуміло, що його друзі – також музиканти. І вони захотіли бути в спільному проєкті.

То як вам працювалося?

Робота в умовах війни була такою – студії недосяжні, ще не працювали. Тож облаштувалися вдома. Професійна робота хлопців надихала мене на імпровізації. Пісню ми записали в кінці  травня. Та моя подруга з «Голосу країни» каже, що пісня не буде слухатися, якщо не буде кліпу. Треба, щоб люди нас бачили. Тому й вирішили показати нас як команду. Придумали назву «BANDANNA». Адже всі байкери і рокери користуються ними, я в банданах завжди виступала, колекціоную їх. Мені їх багато дарують.

А з іншого боку, нашу назву можна розшифрувати як бенд Анна, бо додали до назви ще одну літеру «н». І вийшла банда Анни.

А до кліпу, де ми показали себе в дії, відзняли матеріал уже тоді, як до Чернігова з Києва можна було нормально доїхати. Саме тоді й змогла приїхати талановитий відеограф і режисер Юлія Шелест. Саме вона і знімала. Потім місяць матеріал монтували. Тобто це робота, виконана моїми друзями і рідними, вона особлива для мене.

Де ваш варіант «Червоної рути» послухати?

Можна в YouTube-каналі. До речі, на моїй сторінці у Фейсбуці є посилання на мій YouTube-канал. А з 21 жовтня – на стрімінгових платформах. Тоді її можна буде завантажувати та слухати.

Надалі співпраця з чернігівськими музикантами буде?

Звісно, ми репетируємо. Щоправда, кілька разів уже зірвалися наші концерти, то обстріли, то не мали дозволу на виступ. Але матеріал у нас готовий, можемо давати концерти.

Чи комфортно працювати з чернігівцями?

Звісно, ми домовляємося та знаходимо спільну мову. Я прислухаюся до їхньої думки.

І наступна робота буде прикольна. Це буде mishap, коли поєднуються музика і текст із різних композицій. І це доволі складно, щоб був збіг. Звісно, готуємо ще авторські композиції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button