Люди

Як привчити дитину до спорту: поради чернігівського тренера

Чернігівський тренер із кіокушинкай карате сенсей Олексій Завертанний понад 20 років присвятив цьому виду спорту. Він став чемпіоном України, призером чемпіонату Європи, щороку входив до збірної України та заслужив звання майстра спорту України, є володарем 3 дану – майстерський ступінь сенсея.

Про свій спортивний шлях і кілька порад для батьків, як привчити дітей до спорту – далі в тексті.

«Я займаюся з 12 років. Потрапив на секцію дуже випадково. Я займався танцями, але одного разу впав із велосипеда та пошкодив коліна, і більше не зміг відвідувати гурток.

Одного разу мою маму викликали до школи, де вона й побачила оголошення про набір у секцію карате поблизу дому, тож записала мене. Особливого вибору, ходити чи ні, тоді в мене не було, і саме звідти й почався мій шлях будо – шлях тренувань у карате», – пригадав Олексій Завертанний.

За його словами, спочатку тренування його не дуже цікавили, він тільки і чекав, аби ті скоріше закінчилися і можна було б йти додому.

«Потім я почав їздити на змагання, складати іспити на пояси та вже більш уважніше і відповідальніше ставився до тренувань.

Завдяки своєму тренеру Кожиновій Юлії Петрівні я став чемпіоном України, призером чемпіонату Європи, кожного року входив до збірної України та заслужив звання майстра спорту України і став володарем 3 дану – майстерський ступінь сенсея», – додав Олексій.

Тренер із кіокушинкай карате Олексій Завертанний набирає нових учнів до себе на тренування і завжди радить батькам дотримуватися систематичного відвідування секції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курйози на сцені, особисті трагедії та реальні емоції: Наталія Рибенок – чесно про своє акторське життя

«Цього року, набираючи учнів на карате, я батькам кажу, що, по-перше, не дитина прийшла на карате, а ви. На вас велика відповідальність за систематичне відвідування секції дітьми, на вас – тяжка праця змусити дитину піти на тренування, на вас відповідальність за те, щоб дитина прийшла. У свою чергу, моє завдання – навчити та зробити так, щоб через 3-4 роки в дитини з’явилася зацікавленість і випрацювалася звичка відвідувати заняття з карате», – розповів тренер.

Як каже Олексій Завертанний, на своїх тренуваннях він не лише показує прийоми з карате, а й привчає дітлахів до дисципліни, самостійності, відповідальності за свої вчинки.

«Ще я привчаю їх до пунктуальності, аби не запізнювалися, відповідально ставитися до тренування, виконувати правильно та чітко всі вправи і викладатися на тренуваннях на сто відсотків. На мою думку, ці навички для діток – те, що знадобиться загалом по життю: ставитися до життя відповідально і викладатись у житті на всі сто відсотків, щоб отримати гарний результат, жити в достатку, бути шанованою і цікавою людиною», – зазначив Олексій.

Одна з проблем, що спостерігається в кожної дитини – гаджети в руках цілодобово. За словами тренера Олексія Завертанного, важливо доносити дітлахам, що треба прокачувати себе так само, як і персонажа своїх ігор.

«Цього року ми робили показові виступи перед початковою школою. Я запитував у дітей, чи багато з них займається спортом, і, на жаль, статистика сумна – одна дитина до трьох.

А ось коли я спитав, хто грає в ігри на телефоні, всі підняли руки, був ліс рук.

Тоді я діткам порадив займатися спортом, бо більшість із них грає в ігри та прокачує свого героя, а не себе. Тому надзвичайно важливо займатися своїм розвитком – як розумовим, так і фізичним.

Звісно, на телефоні грати дуже легко, а в житті і на тренуваннях – це тяжко, але наполеглива праця і систематичне відвідування занять принесуть дуже гарний результат у подальшому», – упевнений сенсей.

Як зазначає Олексій, кіокушинкай карате вважається одним із сильних видів карате. Загалом, у Японії карате займаються лише розумні люди, вони відвідують заняття для духовного розвитку та виконують ката – техніки, які розвивають розум і психіку.

«У карате є різні стилі. Є, до прикладу, стиль ката – це техніки, що поєднані між собою в одне ціле, є різновид куміте, де відбуваються поєдинки, і це все це карате загалом. Тому карате займаються не безголові люди, які думають про бійку, це виховані люди, які вивчають філософію бойового мистецтва та розвиваються як духовно так і фізично», – наголосив Олексій Завертанний.

Зараз секція кіокушинкай карате в Чернігові запрошує на заняття всіх охочих у віці від 5 років і до 100.

Усю інформацію можна дізнатися за номером телефону 0932351765

Або у соціальних мережах: Фейсбук та Інстаграм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Білоус Світлана

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button