Війна (Відео)Суспільство (відео)

На сторожі північних рубежів: професійне свято прикордонників Чернігівщини (Відео)

Вони охороняють кордони України. Завжди першими «зустрічають» ворога. Адже прикордонна служба – це їхнє життя.

«Для мене це служити українському народові, захищати рубіж своєї держави, бути гідним воїном своєї країни», — Юрій – прикордонник.

«Прикордонна служба – це все моє життя», — Сергій – заступник начальника 105-го прикордонного загону.

«Для мене за честь служити в ДПСУ, це моя родина з 2022 року», — Роман – прикордонник.

«Прикордонна служба для мене – це 15 років мого життя», — Катерина – офіцер прикордонного загону.

«Прикордонна служба – це насамперед наш дім, тому що ми забезпечуємо оборону наших кордонів, щоб вони були недоторканні», — Данило – прикордонник.

«Прикордонна служба – це 27 років мого життя, починаючи з сержанта та закінчуючи по сьогоднішній день капітаном», — Петро – прикордонник.

Прикордонники зі 105-го загону згадали свій перший день на службі.

«Було це 15 років тому, мати привезла на підрозділ, залишила і сказала: «Служи, доню, українському народові», — Катерина – офіцер прикордонного загону.

«Свій перший день служби пам’ятаю, це був 2005 рік. Як пішов на склад, як отримував трошки іншу форму, пам’ятаю, як оці шикування були на плацу, це був незвичний день для мене, я цим пишаюся, що тоді долучився до лав ДПСУ», — Юрій – прикордонник.

«Це для мене було щось таке незвичайне, я не знала, що це таке, бо в моїй сім’ї не було людей, які раніше проходили службу, але коли я приїхала на своє місце служби, до мене поставилися, як до своєї сім’ї, прийняли та навчили всього», — Тетяна – офіцер прикордонного загону.

«Коли прибув до загону, якщо чесно, спершу мав страх, не було розуміння, що та куди, що буде зараз, що буде через годину, що буде завтра, це була така подорож у невідомість. Не знав, де буду служити, ким і чим буду займатися, чим буду корисний для держави, чим буду корисний для захисту України», — Роман – прикордонник.

«Перший день був організаційним, прибув до підрозділу, отримав форму, почалися заняття, нічого яскравого більше не було», — Петро – прикордонник.

«Ви знаєте, перший день моєї служби був доволі хаотичним, бо почалося повномасштабне вторгнення», — Данило – прикордонник.

30 квітня українські прикордонники відзначають своє професійне свято та висловлюють свої побажання.

«До Дня прикордонника хочу побажати всім своїм побратимам, які охороняють державний кордон у нас на ділянці, які виконують бойові завдання в інших місцях, скоріше повернутись додому до своїх сімей», — Петро – прикордонник.

«Міцного здоров’я, наснаги, бадьорості духу, професіоналізму, щоб був потяг до саморозвитку, також хочеться, щоб людяність була присутня за будь-яких обставин», — Тетяна – офіцер прикордонного загону.

«Я хочу побажати тільки одного – це Перемоги. І тримаймося», — Максим – прикордонник.

«Хочу побажати всім незламності, не занепадати ніколи духом, завжди в собі шукати мотивацію, мотивувати себе та своїх побратимів, також хочу побажати підтримки та героїчних вчинків і обов’язково кожному повернутися додому з Перемогою», — Роман – прикордонник.

«Дійти до нашої Перемоги, обов’язково переможемо, щоб усі були здорові, міцні, ворог паде, все буде добре, все буде Україна, Слава Україні!», — Юрій – прикордонник.

«У цей чудовий і прекрасний день, у День прикордонника, свято справжньої відданості цій службі, хочу привітати всіх своїх побратимів, товаришів, колег, побажати їм всього найкращого, головне – витримки, здоров’я, натхнення, щоб усі мрії збувались, поближче кожен був до своїх домівок, скорішого возз’єднання з сім’ями та найшвидшої Перемоги для нас усіх», — Сергій – заступник начальника 105-го прикордонного загону.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button