Війна (Відео)

Перший день вторгнення: прикордонники показали, як підривали міст (Відео)

Це відео передали прикордонники Чернігівської області. Вони його зняли у перший день повномасштабного вторгнення. На кадрах прикордонники разом із військовими підривають міст з України до Білорусі, аби зупинити наступ росіян на Чернігів та Київ.

Ще 23 лютого тут перетинали кордон — це був єдиний автомобільний шлях між Україною та Білоруссю через річку Дніпро на Чернігівщині. Тому українські військові замінували його 700 кілограмами тротилу за кілька днів до повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про бої на підступах до Чернігова, або Як «Афганець» з РПГ-7 знищив російський «Тигр» та Т-72 з екіпажем

О 04:15 24 лютого над мостом пролетіли два російські дрони з вибухівкою. Прикордонники, які були тут у засідках, почули над головою дзижчання. За п’ять хвилин дрони вибухнули недалеко від них — напали на прикордонну заставу. Так почалося повномасштабне вторгнення з боку Білорусі.

О 12-й годині дня міст підірвали. Якби колони військової техніки росіян пройшли тут 24 лютого, то оточили б обласний центр того ж дня. А так вони зробили це лише на п’ятий день повномасштабного вторгнення — за цей час Об’єднані сили оборони укріпилися в Чернігові і не дали його захопити, а також посунутися на Київ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Бабель

Ще статті по темі

Back to top button