Війна (Відео)

У Сновську відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника (Відео)

«Дуже важко говорити, що він був, тому що в моїй пам’яті він житиме завжди, я пишаюсь, що у мене був такий учень»,- Людмила Клєщевнікова – класний керівник загиблого Вадима Сергійка

Пам’ятну дошку загиблому солдату-стрільцю 54-ї механізованої бригади імені Івана Мазепи, захиснику Вадиму Сергійку 6 лютого 2024 року відкрили на фасаді Сновського ліцею №3, у якому навчався чоловік.

Сергійко Вадим Анатолійович народився 26 січня 1986 року. У 2003 році закінчив Сновський ліцей №3, опісля навчався в місцевому вищому професійному училищі лісового господарства, а згодом здобув вищу освіту в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого.

«Він з самого початку навчання був учнем, який мав якості лідера, він міг вести за собою дітей і дорослих»,- Лариса Амельченко – директор Сновського ліцею №3.

«Ми з садочка разом були, пішли в перший клас разом і до гімназії пішли разом.

Він був дуже патріотичною людиною, увесь час бажав, аби наша країна процвітала і у спорті, і у політичному, і у духовному, і у творчому напрямках»,- Олег Росол – однокласник загиблого Вадима Сергійка.

Вадим Сергійко займався вільною боротьбою в місцевому спортивному клубі «Витязь» – мав численні нагороди та відзнаки в спортивних змагань різного рівня. Був тренером-викладачем із вільної боротьби. Також захоплювався мистецтвом – багато малював.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли сільгосппідприємство на прикордонні Чернігівщини (Фото)

«Він брав участь у різних змаганнях, займався боротьбою у клубі «Вітязь», брав участь у заходах нашої школи»,- Лариса Омельченко – директор Сновського ліцею №3.

Тривалий період свого життя чоловік займав різні посади в органах внутрішніх справ України, згодом працював помічником приватного нотаріуса у Сновську. В 2020 році був вибраний депутатом Сновської міськради.

7 квітня 2022 року Вадим Сергійко пішов добровольцем захищати Україну від навали московської орди. Навіть перебуваючи на передовій і даючи відсіч ворогу, чоловік продовжував підтримувати зв’язок з друзями та рідними, а також усіляко допомагав та підтримував їх.

«Коли він був на війні, десь під Авдіївкою, то він звідти нам допомагав нашому клубу, відправляв кошти.

Ми ці гроші залишили, ми хотіли ще за життя організувати та провести турнір на честь його, але довелося проводити турніть у його пам’ять. Тепер це буде щорічна традиція – турнір із вільної боротьби»,- Олег Росол – однокласник загиблого Вадима Сергійка.

«Він був людиною слова. Якщо він щось пообіцяв, то він завжди виконував це. Відповідно, я дуже пишаюсь своїм учнем»,- Людмила Клєщевнікова – класний керівник загиблого.

23 вересня 2023 року життя Вадима обірвалося під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Федорівка Донецької області Бахмутського району.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button