Суспільство (відео)

Атрошенко назвав дії Кириченка ідіотизмом (Відео)

Збиткове ЧТУ вирішили збагатити дванадцятьма купленими за кредитні гроші  МАЗами. За комфортні автобуси, що повинні вміщати не менше сімдесяти пасажирів, необхідно щонайменше 25 мільйонів гривень за українсько-білоруською програмою. Комунальне підприємство хоче взяти участь  у конкурсі на 12-й, 37-й і 27-й маршрути. Цю програму на виконкомі презентує профільний заступник Олександр Кириченко.

«Усі три розрахунки обговорені аналітиками. Все окупається та ще й зазор залишається – 103 тисячі», – заступник міського голови Олександр Кириченко.

Які аналітики й експерти досліджували та прораховували ці кредити, не відомо, адже на виконком економічного обґрунтування пан Кириченко не приніс. А управління економіки винесло свою резолюцію на попередньо запропоновані сорок автобусів.

«Станом на сьогоднішній ранок не лише прибутку немає, а й навіть збитки. Сорок автобусів і шістдесят водіїв і кондукторів, якщо додати ще 20, то вже жодного прибутку не буде. А потім ще ЄСВ не враховане – це ще двадцять відсотків», — секретар міської ради Віктор Бистров.

Економічне обґрунтування – це саботаж, переконує Олександр Кириченко.

«Ніяких зауважень не було. У мене складається таке враження, що це саботаж. — Та ні, ми приймемо рішення», — заступник міського голови Олександр Кириченко.

«Де там написано, що ці 25 мільйонів він виплатить. Як він окупить їх взагалі», — перший заступник міського голови Михайло Шостак.

Не стримався і мер. Своїх підлеглих обізвав ідіотами.

«Отакою постановкою ви ставите й мене в незручне становище. Це ідіотизм. І білоруси подумають, що тут працюють ідіоти, от що буде», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На горіхи перепало всім: і юридичному, і організаційному відділу, та найбільше – профільному заступнику, що несе відповідальність за проведення закупівлі та кредитування. А провести тендер на закупівлю дванадцяти автобусів без вказаного джерела фінансування виконком таки дав.

Ще статті по темі

Back to top button