Суспільство (відео)

«Чернігів Стародавній» хоче потрапити до спадщини ЮНЕСКО (Відео)

Чернігівський національний архітектурно-істричний заповідник «Чернігів стародавній» відсвяткує своє 50-річчя.

У далекому 67-му році він почав свою роботу як філіал заповідника «Софіївський музей».

З того часу змінилось 10 директорів, а заклад відвідало більше 10 мільйонів туристів. Зараз заповідник ставить перед собою мету бути включеним до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

—  Пам‘ятки, які включені до списку ЮНЕСКО, обов’язково вносяться в усі туристичні каталоги, путівники, маршрути усього світу. Друге діло чи захоче людина їхати сюди, але вони заносяться, — Юрій Соболь, генеральний директор національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Головною перепоною, за словами директора,  є брак коштів для благоустрою заповідника. Проте на сьогодні вже ведуться перемовини з благодійниками і місцевою владою для вирішення фінансових питань.

—  Керівництво міської ради  хоче і прийняло рішення про виділення грошей для благоустрою Валу, для створення пішохідно-прогулянкових зон і для ремонту фонтанів, —  Юрій Соболь, генеральний директор національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Півстолітню річницю туристичної перлини Чернігова вирішили відзначати протягом року щомісячними подіями. З масштабних проектів «Чернігова стародавнього» на часі відтворення Новоанонієвих печер за рахунок коштів благодійників. Це створить ще один туристичний об’єкт в місті.

Ще статті по темі

Back to top button