Суспільство (відео)

Чернігівці не вірять в обґрунтованість ціни на проїзд у маршрутках (Відео)

— На п’ятий день здорожчання проїзду в чернігівських маршрутках до 4 гривень містяни схаменулися – дорого. І прийшли висловити своє незадоволення міському голові Владиславу Атрошенку.

Мера на робочому місці люди не застали, натомість озвучили свої вимоги його заступнику. У своїй резолюції до міської влади чернігівці просили призупинити рішення виконкому щодо підвищення плати за проїзд у громадському транспорті від 24 березня з кількох причин.

— Тариф було піднято, але з громадою це питання не обговорювалося повністю. Немає повного розрахунку цього тарифу, обґрунтування цих 4 гривень. Через це ми й просимо призупинити рішення виконкому. Провести слухання і дати розрахунки цієї ціни, – Валерій Марченко, член робочої групи з вивчення тарифів.

Містян запевнили, що проведення громадського обговорення в цьому випадку законом не передбачене, а всі розрахунки в управлінні є.

— Усі перевізники подали в нашу економіку розрахунки, абсолютно всі підприємства. Вони рахували і робили висновки. Всі ці розрахунки можна взяти, зараз ми намагаємося їх оцифрувати і дати у вільний доступ, – начальник управління транспорту та зв’язку Олександр Бєльський.

Активісти відверто заявили, що в ці розрахунки вірять мало, як і у виконання умов підписаного між перевізниками та міською владою меморандуму. Більше того, чернігівці висловили готовність обговорити вищу вартість квитка, головне – аби по-чесному.

— Я не бачу цього розрахунку. От я у своєму бізнесі не розумію – як у мене може бути щось не пораховано, щось зробили – раз і чотири гривні. Чому 4 гривні? А може, треба 10 гривень? Повністю погоджуся. Але дайте нам – місту – розрахунок, чого його немає? Оце найголовніше, – Валерій Марченко, член робочої групи з вивчення тарифів.

Та після бурхливого обговорення законності прийняття цього рішення сторони дійшли згоди – економічне обґрунтування вартості проїзду активістам нададуть, резолюцію розглянуть і відреагують.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Пусть и 4, только условия в маршрутках как были ужасные, так и остались: и срач их известный, и автобусы-пердунцы так же загаживают выхлопами от дешевого топлива воздух.Я лучше полчаса постою и подожду тролейбус, чем заплачу в два раза больше за «болтанку» скажем в холодной и неудобной 20ке!

Back to top button