Суспільство (відео)

Рятувальники зазирнули за лаштунки головної сцени Чернігівщини (Відео)

Масові гуляння на новорічно-різдвяні свята вже на носі. На Красній площі Чернігова та у закладах культури вже засяяли вогнями ялинки. Та чи безпечно відзначати свята, дізнавалися рятувальники. Насамперед їхню увагу привернув обласний драматичний театр, де проходитиме велика кількість святкових заходів за участі дітей.

«Все підключено правильно. Скруток немає. Легкозаймисті прикраси на ялинці є? Немає. Дуже добре. Вогнегасник де? З іншого боку».

Зазирнули рятувальники і за лаштунки головної сцени Чернігова та області. Кажуть, важливо, аби всі дотримувалися необхідних заходів безпеки: не використовували неякісні гірлянди; необхідно, щоб проходи були вільними, вогнегасники – справними, а гідранти – на своїх місцях.

«У перевірках ДСНС обмежена. Нам ідуть на зустріч заклади та організації, оскільки самі зацікавлені у безпеці. Багато дітей приходить», — говорить начальник міського відділу ДСНС Петро Дьогтяр.

Прийшли рятувальники і до працівників торгівлі, які розташувалися у дерев’яних будиночках. Декого застали зненацька.

«Приходите, коли ніхто не працює ще».

Виявляється, торговці використовують потужні електроприлади. Запевняють, що техніка нещодавно придбана, а тому справна.

«Ваги – нові, чайник – теж. Микрохвильова піч і плитка – все нове».

Вогнеборці зайвий раз нагадали працівникам торгівлі про правила протипожежної безпеки. Адже від їх дотримання залежить життя і здоров’я багатьох людей.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button