Суспільство (відео)

У Козельці на Вознесіння у віруючих кидали петарди (Відео)

Щороку на свято Вознесіння парафіяни Козелецького собору Різдва Богородиці, що належить Московському патріархату, після служби в церкві ходою йдуть до ще одного не діючого храму – Вознесенського, аби провести молебень і тут. Втім у цьогорічну храмову ходу втрутилися хлопці спортивної зовнішності і люди у камуфляжній формі.

Священики Московського патріархату не зважали на вигуки у свою адресу, які лунали з натовпу приїжджих, батюшки продовжувати вести храмовий молебень. Під ноги парафіянам почав хтось кидати петарди. Люди стали кричати.

«Так не можна робить, ми сюди прийшли з миром, оце гад ость усяку кидать», — жителька Козельця.

Сутички у Козельці на храмове свято сталися ось через цю церкву. Вже майже 20 років вона не діюча. На свято Вознесіння тут вперше за багато років дозволили відправити службу священикам Київського патріархату. Скоріш за все, ця церква належатиме українській парафії.

«Це перший раз у цьому році. Тут раніше був музей», — начальник відділу Департаменту культури і туризму національностей та релігій Олексій Степаненко.

Підтримати священиків Київського патріархату прийшли не лише місцеві жителі.

Приїжджі чоловіки вели себе надто агресивно, а от і службу священиків московського патріархату назвали провокацією.

Після молебню, релігійні сутички у Козельці так і не завершилися. Вони продовжилися вже під стінами собору Різдва Богородиці. Приїжджі вояки, які махали українським прапором під церквою за майбутній Київський патріархат, просилися помолитися у храмі Московського.

До храму Московського патріархату людей у камуфляжній формі не впустили, бо у них начебто була з собою зброя. Вхід перекрила поліція.

Ще статті по темі

Back to top button