АФІША

Огнєва представить у Чернігові культурний простір Донеччини (Афіша)

Виставка «Культурний простір Донеччини. Людмила Огнєва: українське вишиття» – «Молюсь за тебе, Україно!» відкриється 10 березня о 14.00 у музеї-заповіднику М.Коцюбинського.

Про це ЧЕline повідомили в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського.

Виставка «Культурний простір Донеччини» представить увазі глядачів ретроспективу творів Людмили Огнєвої. Експозиція зібрала твори різних періодів. Зокрема, будуть представлені унікальні роботи, пов’язані з українцями, чиї справи визначали й сьогодні вирішують долю України, починаючи від св. князя Аскольда; відтворення вишивок політичних в’язнів на шевченківську тематику.

Довідка:

Людмила Огнєва – народилася 1936 року на Вінниччині. На Донеччину приїхала у 1944 році. Разом із мамою жила в Торезі, від 1966 року – в Донецьку. Радіофізик. Громадська діячка. Журналістка. Дослідниця української вишивки. Член Національної спілки журналістів України та Національної спілки народних майстрів України. Працювала інженером на радіозаводі у Воронежі, викладачем у вишах Воронежа та Донецька, програмістом у проектному інституті. У 1998 – 2017 роках очолювала Донецький відділ Союзу українок.

У різний час була натхненницею та організатором кількох клубів народної творчості в Донецьку, таких як «Світлиця», «Чарівниця». Є автором понад 45 видань про несправедливо замовчуваних героїв українського минулого.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button