Кримінал

Аферисти ошукують чернігівців в інтернеті та по-телефону

Протягом минулої доби від шахраїв потерпіли четверо жителів Чернігівщини. Двох ошукали через так званий Інтернет-магазин, ще двоє повідомили свої реквізити псевдо-банкірам, як результат — зникнення грошей з карток. Загальна ж сума збитків потерпілих — понад 50 тисяч гривень.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Характерно, що цього разу жертвами аферистів стали не старенькі дідусі чи легковірні бабусі, а молоді і, здавалось би, грамотні та обізнані молоді люди.

Так, 32-річна чернігівка, маючи бажання купити дорогий телефон, знайшла оголошення про його продаж в одному з Інтернет-магазинів. Але, перерахувавши продавцю гроші, більш як 10 тисяч гривень, замість замовленого отримала старий непрацюючий мобільний телефон. Наразі зв’язок з продавцем відсутній.

Аналогічно постраждав і мешканець Борзни. 38-річний чоловік через той же самий Інтернет-ресурс захортів придбати мотоблок. Знайшовши потрібну модель, добросовісно перерахував вказану суму грошей на картку продавця, але товар не отримав.

В обох випадках гроші перераховувалися на банківські картки, з конкретними іменами і прізвищами, але це не завадило аферистам після скоєння злочину зникнути.

В обох випадках за фактами скоєння злочину відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Поліція шукає зловмисників, а громадян попереджає:

Ви замовили товар на сайті Інтернет-оголошень?

Розраховуйтесь лише після його отримання!

Ні в якому разі не перераховуйте завдаток, ЦЕ ОБМАН!

Ще двоє потерпілих від шахрайських оборудок – з Ніжина і Прилук.

Так, до 33-річної жительки Ніжина зателефонував невідомий і, представившись працівником банку, вивідав реквізити й особисту інформацію її картки. В подальшому з рахунку потерпілої зникло понад 15 тисяч гривень.

36-річна прилучанка теж повірила приємному голосу з слухавки. Псевдо-представник служби безпеки банку, під приводом контр дій від несанкціонованого зняття її грошових коштів, запропонував жертві назвати реквізити своїх кредитної та зарплатної карток. Через мить жінка втратила майже 15 тисяч гривень.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). А поліція інструктує громадян як не стати черговою жертвою аферистів:

До вас телефонують начебто з банку?

Питають про термін дії вашої картки, код безпеки на її зворотному боці, банківські паролі з смс-повідомлень? Не розповідайте,

ЦЕ ШАХРАЇ! Негайно зверніться до поліції за телефоном 102!

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button