Кримінал

На Чернігівщині за «самоволку» солдата засудили до трьох років

Козелецький районний суд Чернігівської області підтримав позицію прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України та засудив військовослужбовця однієї з частин Збройних Сил України за самовільне залишення військової частини.

Солдат С., будучи військовослужбовцем, призваним за мобілізацією, в червні 2016 року самовільно залишив військову частину і до грудня 2017 року ухилявся від виконання обов’язків військової служби та переховувався від правоохоронних органів у Харківській області, проводячи час на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську за дивних обставин помер військовий

У ході розшукових заходів, проведених у рамках досудового розслідування, військовою прокуратурою Деснянського гарнізону було встановлено місце знаходження підозрюваного, затримано та обрано йому запобіжний захід – взяття під варту.

25 січня 2018 року вироком Козелецького районного суду Чернігівської області військовослужбовцю С. за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби), призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

Ще статті по темі

Back to top button