Економіка

Чернігівська ТЕЦ наближається до отримання кредиту Світового банку

Питання отримання КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» кредиту Світового банку поступово вирішується.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА».

Як повідомив директор Чернігівської ТЕЦ Олександр Шевченко, минулого тижня чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав необхідні документи, і їх зараз передано на розгляд до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Потім їх розглядатимуть у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

За словами Олександра Шевченка, за кредитні кошти у сумі 35 млн доларів США у Чернігові планується суттєво модернізувати систему теплопостачання.

Зокрема, йдеться про оновлення 46 центральних теплових пунктів ТЕЦ – встановлення автоматизованих систем управління та нового обладнання; встановлення індивідуальних ЦТП з автоматичним регулюванням в окремих будинках; запровадження системи диспетчеризації; прокладання трубопроводу завдовжки приблизно 11 км, що з’єднає мережі ТЕЦ і ПАТ «Облтеплокомуненерго».

На думку директора Чернігівської ТЕЦ, реалізація проекту дасть змогу підприємству вийти на якісно новий рівень роботи.

«Сьогодні інших інвестицій ніхто не пропонує. Вихід – у дешевих кредитних коштах», — зазначив Олександр Шевченко.

Він також пояснив, що виконані роботи дадуть змогу знизити собівартість тепла, а отже, погашення кредиту відбуватиметься зокрема й за рахунок економії.

Кредит підприємство отримає терміном на 20 років, із яких 5 років є пільговим періодом. Строк реалізації заходів проекту становитиме до 3 років. Перший транш на розробку проектної документації, за оперативного вирішення всіх питань, підприємство зможе отримати до кінця цього року.

«З отриманням кредиту буде оголошено відкритий міжнародний тендер для проектних організацій, що виготовлятимуть документацію на проведення робіт», — сказав Олександр Шевченко.

Керівник Чернігівської ТЕЦ наголосив, що реалізація проекту відбуватиметься в тісній взаємодії із міською владою обласного центру Чернігівщини.

Ще статті по темі

Back to top button