Надзвичайні події

Жителі Чернігівщини знову труяться алкоголем: п’ятеро у лікарні, один – помер

Продовжується всеукраїнська епопея з отруйним алкоголем. Цими вихідними жертвами підробного «зеленого змія» стали шестеро жителів Чернігівської області.

Так, цими вихідними після споживання підробного алкоголю у лікарню потрапило четверо жителів Корюківського районі і двоє – з Борзнянського. На жаль, мешканець Борзнянщини помер.

За попередніми висновками медиків причиною отруєння та смерті стало споживання алкогольних напоїв з компонентами невідомого походження. Очевидно й те, що алкоголь був підробний, з використанням отруйних чи технічних спиртів.

Від редакції. Кількість випадків отруєнь підробним алкоголем зросла в геометричній прогресії за останні 2 роки. Причина очевидна: загальне зубожіння людей та зростання ціни на алкоголь, що реалізується через магазини та супермаркети. Про неодноразове виявлення підпільних цехів з розливу горілки, віски та навіть елітних напоїв неодноразово повідомляла Державна фіскальна служба в Чернігівській області.

Але справжні «алкогольні жнива смерті» розпочались у вересні цього року. Тоді за кілька днів від споживання неякісного підробного алкоголю померли десятки українців. ЗМІ навіть називали джерело походження підробок – спирт з Харківської області, який туди потрапив очевидно з Російської Федерації.

Цей алкогольно-підробний скандал надзвичайно вигідний олігархічним групам, чий бізнес пов’язаний з виробництвом чи розливом алкоголю і його дистрибуцією. Адже налякані випадками смертельних отруєнь українці схиляються до придбання алкоголю виключно законного походження, з якого сплачено акциз та інші податки.

Не секрет, що більшість чернігівців досі надавали перевагу самогону, розведеному спирту (вкраденому з чернігівського спиртзаводу чи пивзаводу), підпільно виготовленій горілці чи бренді. Все перелічене коштує принаймні вдвічі менше продукції з акцизами.

Тож як у анекдоті:

– Батьку, батьку, ти став менше заробляти. Отже, ти будеш менше пити?

– Ні синку, це значить, що ти будеш менше їсти.

Джерело: Наше слово

Ще статті по темі

Back to top button