Суспільство

Чернігівщині боротися з туберкульозом допоможуть японці

Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер став переможцем благодійного проекту КУСАНОНЕ, ініційованого урядом Японії.

Таким чином, медичний заклад отримає діагностично-реанімаційне обладнання, вартістю понад 1 мільйон 800 тисяч гривень, угоду про що буде підписано 13 березня.

«Загалом участь у конкурсі взяли 500 лікувально-профілактичних закладів України, зокрема і чотири заклади Чернігівщини, — наголошує головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Микола Дейкун.

– Утім, фортуна посміхнулася саме нам. І ми дуже цьому раді, адже в боротьбі з туберкульозом, точніше в приборканні темпів його поширення, велика роль належить профілактиці та ранній діагностиці захворювання».

Загалом проект КУСАНОНЕ діє в Україні вже кілька років. Він спрямований на фінансову допомогу неурядовим та урядовим організаціям, що переймаються наданням медичних та освітніх послуг, а також сприяють громадянській безпеці.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Какое счастье,что есть такие добрые и бескорыстные нации, помогающие и нищей Африке, и не менее нищей Украине! Наше-то быдлоправительство и не подумает оборудовать такие важные больницы, как Тубдиспансер, Онкодиспансер. Зато асфальт весной опять сдерут и новый положат за несколько миллионов юаней.

Back to top button