Суспільство

«Працівники об’єднаних громад отримують у 2,5 рази більше, ніж сільські голови», – Грозенко

Переваги децентралізації очевидні, і населені пункти Чернігівщини, які вже утворили об’єднані територіальні громади, починають це відчувати. Додаткове фінансування й акумуляція податків на місцях дають змогу реалізувати різноманітні корисні для громади проекти.

Звісно, успіх і процвітання об’єднаної громади також залежить від менеджерів – голови ОТГ, старост і спеціалістів відділів.

Про це ЧЕline розповіла виконавчий директор Чернігівського відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко.

За її словами, нова постанова Кабінету Міністрів № 368 приєднала в оплаті праці працівників об’єднаних громад до міст обласного значення. В об’єднаних громадах працівники мають у 2-2,5 разу більшу зарплату, ніж у сільських радах.

«Рядовий спеціаліст відділу в об’єднаній громаді отримує десь 3,5 тисячі гривень. Таку зарплату не отримували навіть сільські голови. А зарплата голів об’єднаних громад вища за зарплату сільських голів у рази», – зазначила Ірина Грозенко.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. На сьогодні Кочубеївська об’єднана громада – це яскравий приклад цілісності для всіх скептиків, що вважали об’єднання геноцидом села, утопією, загибеллю селища. Завдяки об’єднанню, це село розвивається. Читайте тут: http://ksza.ks.ua/news/society/64907-kochubeyivska-obyednana-gromada-vdsvyatkuvala-svoyu-pershu-rchnicyu.html

Back to top button