Суспільство

Козацькому роду нема переводу: чернігівська громада провела призовників до армії (Фоторепортаж)

Нещодавно в Україні стартував призов громадян на строкову військову службу. Явці на призовну дільницю підлягають усі юнаки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України Чернігівська область отримала завдання щодо призову на строкову військову службу 362 осіб.

Призов до армії в умовах неприкритої агресії Російської Федерації на сході України – необхідна умова підтримки боєздатності Збройних Сил як головного інструменту держави в протидії зовнішнім погрозам суверенітету і незалежності.

Захист рідної землі завжди був у нашого народу найсвятішим обов’язком. Українські воїни – спадкоємці нескорених захисників, чия слава і звитяга перегукується крізь віки та десятиліття.

Громада Чернігова урочисто провела 42 новобранців до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Розпочалися урочистості козацькою вокально-хореографічною композицією у виконанні академічного народного хору. По завершенню композиції на знак пам’яті та пошани до захисників України різних поколінь від учасників заходу встановили корзину квітів до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України».

Більшість юнаків направлять служити до Миколаєва, Києва та Чернігова, зокрема, до Державної спеціальної служби транспорту України.

Фоторепортаж Віктора Кошмала.

Ще статті по темі

Back to top button