Суспільство

Медичні новації: військових забезпечать сучасними аптечками

Для бійців українського війська розробили нові аптечки та санітарні наплічники. Від старих вони відрізняються наповненням.

За словами начальника медичної служби ЗСУ полковника медичної служби Едуарда Хорошуна, наразі неможливо остаточно сказати, на скільки позицій збільшиться кількість медпрепаратів в індивідуальних аптечках, оскільки представники медичної служби постійно моніторять ситуацію на передовій і радяться з військовослужбовцями стосовно того, які медикаменти необхідні у бойових умовах. Лише відомо, що кількість кровозупинних джгутів у них збільшено до 2 штук.

Нові аптечки можуть відрізнятися за складом для різних родів військ. Наприклад, бійці повітрянодесантних військ, які можуть діяти у відриві від основного складу, додатково отримають знеболювальні препарати.

На офіційній сторінці Генштабу ЗСУ Хорошун розповів, що забезпеченість військових частин ЗС України медичним майном становить 90 %, а лікарськими засобами – 87 %.

На сьогодні медичні підрозділи забезпечені спеціальною медичною технікою на 80 %, а санітарною – на 66 %, броньованою санітарною технікою – на 45 %, що дає змогу виконувати завдання за призначенням. Парк санітарної техніки потребує оновлення, над чим триває робота, — йдеться в повідомленні.

Хорошун додав, що до кінця року планується надходження до ЗС України 50 одиниць повнопривідної санітарної техніки, а на наступний рік — ще не менше 100 одиниць. До того ж медична служба ЗС України у вересні 2016 року отримала 5 санітарних автомобілів типу ХАММЕР із комплектами медичного оснащення, що розподіляються в бойові бригади. Один такий автомобіль уже перебуває в зоні проведення АТО, 4 залучені тимчасово до навчань у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що відбуваються неподалік Львова.

Ще статті по темі

Back to top button