Суспільство

Програма соціально-економічного розвитку у 2018 році гарантує Чернігову серйозні зміни

Дізнатися про те, яким у 2018 році стане Чернігів, можна у головному стратегічному документі міста – Програмі соціально-економічного розвитку. Сьогодні її затвердили  на 25-й сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання.

У Програмі описані головні проблеми, що стримують розвиток економіки та соціальної сфери, визначені цілі та пріоритети економічного і соціального розвитку міста на 2018 рік.

Згідно з програмою, міська рада підтримуватиме всі сфери життя громади: значну увагу приділятиме розвитку житлово-комунальної галузі, займатиметься працевлаштуванням молоді та навіть створенням нових професій, забезпечуватиме сприятливий клімат для бізнесменів, створюватиме умови для надання ефективної, якісної і, головне, доступної медичної допомоги, а також пропонує новий туристично-економічний розвиток міста. У 2018 році Чернігів стане безпечним містом, йдеться у програмі.

Документ, розроблений управлінням економічного розвитку міста, містить 32 сторінки, на яких описані чотири стратегічні цілі, до яких йтиме Чернігів протягом наступного року: «Конкурентоспроможне та інноваційне місто», «Розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури м. Чернігова. «Комфортне місто», «Розвиток людського потенціалу. Людина понад усе», «Розвиток туризму «Чернігів – туристичне місто».

До речі, згідно Програми у наступному році мали б розробляти Концепцію міста Чернігова, утім депутати цей пункт документу виключили, адже місто ще готове братися за цю справу.

Ще статті по темі

Back to top button