Суспільство

Велодоріжку на вулиці Мазепи продовжать

Велосипедна доріжка, яка заходиться по вул. Івана Мазепи, буде продовжена. Саме у зв’язку з цим на нинішніх місцях виїзду з неї на проїжджу частину бортовий камінь при ремонті вулиці був піднятий.

Замість цих з’їздів будуть влаштовуватися інші. Зокрема, вже зараз зроблене пониження у місці, де майбутня велодоріжка вздовж вул. Івана Мазепи пересікатиме вул. Любецьку.

Це місце — впритул до пішохідного переходу. Як і передбачено будівельними нормами, на самому пішохідному переході бортовий камінь понижений до 4 см над дорогою, а на велодоріжці — до 2 см.

Цього року дану велодоріжку прожовжать до вул. Ремісничої, тобто на довжину тієї ділянки вул. Івана Мазепи, яка капітально ремонтується. Роботи з улаштування велодоріжки відбуватимуться одночасно з асфальтуванням тротуарів. По термінах це — вересень-жовтень.

У наступному році планується продовжити цю велодоріжку в обидва боки ще, зробивши її суцільною від вокзалу до проспекту Миру. У перспективі вона, як і всі велодоріжки міста, стане частиною єдиної міської системи безпечного велосипедного руху.

Починаючи з цього року, при ремонті будь-яких міських вулиць Чернігова велодоріжка проектується і влаштовується в обов’язковому порядку.

Для розвитку велоінфраструктури в Чернігові в цьому році була прийнята Програма розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури міста на 2017-2020 роки. Цією програмою передбачено будівництво 186 км велодоріжок.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button