Спорт

Ніжинські дзюдоїсти зайняли призові місця на чемпіонаті Києва

Днями в приміщенні легкоатлетичного манежу Київської школи вищої спортивної майстерності (КШВСМ) відбувся Відкритий чемпіонат із дзюдо серед юнаків та дівчат 2005-2006 р.н.

Серед близько 300 учасників вихованці Ніжинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи здобули «золото», «бронзу» та «срібло».

Результати вихованців Ніжинської КДЮСШ:

Максим Худолій – І місце (вагова категорія 46 кг); Максим Момот – ІІ місце (вагова категорія 46 кг); Дмитро Назаренко – ІІ місце (вагова категорія 50 кг); Антон Єрманов – ІІІ місце (вагова категорія 35 кг).
***

14122016_dzudo1

Дмитрові Назаренку – 11 років, дзюдо він займається з 6 років. Навчається в ЗОШ № 2, тренується в гімназії № 16. Як зізнався нам юний спортсмен, дзюдо йому дуже подобається. Батьки підтримують бажання дитини займатися спортом.

Любов до дзюдо підліток успадкував від 16-річного брата, Вадима Назаренка, який є чотирьохкратним чемпіоном України. Через успіхи брата-дзюдоїста батьки вирішили віддати хлопчика на тренування. За словами Дмитра Назаренка, спершу він не хотів займатися цим видом спорту, але потім зацікавився, і це навіть стало його улюбленим заняттям.

Близько року тому хлопчик зайняв I місце з дзюдо на міжнародному турнірі в Києві. 11 грудня цього року здобув «срібло» на Відкритому чемпіонаті. В арсеналі Дмитра близько 26 «золотих», «срібних» та «бронзових» медалей, хоч своїми результатами вихованець Ніжинської КДЮСШ не любить вихвалятися та знічується. Мрія хлопчика – отримати чорний пояс і стати майстром спорту з дзюдо.

14122016_dzudo2

Максимові Момоту – 11 років. На дзюдо ходить із 6 років. Бажання займатися дзюдо виникло завдяки мамі, яка записала хлопчика на тренування. Одразу цей різновид спорту так сподобався Максимові, що він з великим інтересом займається ним досі й хоче присвятити цьому своє життя. Любов до спорту також передалася від брата, який є чемпіоном України з футболу.

У 2005 та 2006 роках Максим займав призові місця у Відкритому чемпіонаті області з дзюдо в Ніжині та Києві. 11 грудня хлопчик отримав «срібло». Максим також захоплюється футболом і любить сидіти за комп’ютером. Мрія юного чемпіона – стати хорошим спортсменом і прославляти Україну на міжнародних змаганнях.

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button