Культура (Вiдео)

Ляльки напоготові: Чернігівський театр ляльок готується до нового театрального сезону (Відео)

Щодня переживаючи жахіття війни, ми як ніколи потребуємо занурення в казку. Про це мріють і дорослі, і діти. А що, як не ляльковий театр, здатне подарувати нам ті емоції? Ми відвідали Чернігівський театр ляльок, дізналися про їхні плани та зазирнули за лаштунки – поцікавитися підготовкою до нового театрального сезону.

«Власне, з 1 вересня театр знову почав потужно працювати та репетирувати. Щоб 1 жовтня о 12-й годині дня відкрити свій 47-й театральний сезон. Відкрити виставою «Котик, Півник, Лисичка» за твором українського письменника Олександра Олеся. І ця вистава саме на часі, я так вважаю», — головний режисер Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Віталій Гольцов.

Нам вдалося потрапити в час, коли творилася магія. Адже просто на наших очах відбувалася репетиція – момент, коли ляльки оживали. Про побачене на сцені нам розказав пан Віталій – головний режисер театру ляльок.

«Зараз був фрагмент репетиції «Котик, Півник, Лисичка» – якраз тоді, коли Котик визволяє свого друга Півника з лап Лисички і вони радісні та вільні повертаються додому», — головний режисер Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Віталій Гольцов.

Лялькар – головна постать у житті театру ляльок, саме він оживляє казку. Тож ми просто не могли не поцікавитися очікуваннями акторів.

«Це дуже приємна подія. Ми дуже довго були у відпустці, ми скучили за глядачем і нам дуже хотілося, аби наша вистава була приємна для глядача. І ми хочемо, аби вони несли добро нашим діткам», — акторка Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Наталя Піонтковська.

Головною нагородою для себе актори визначають оплески та сподіваються, що нарешті їх почують.

«Дуже тяжко, коли такі перерви. Дуже було сумно, бо ми звикли працювати, а цього нічого не було. Коли ми повернулися до театру, в душі відчулося клекотання. Ми служимо в театрі. Очікую багацько глядача, оплесків і нових вистав, звісно», — актор Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Сергій Несміянов.

Уже 1 жовтня театральна куліса поважно розсунеться – і на сцені оживуть мотиви відомих казок. Та окрім магічних миттєвостей, театрали готують для глядачів ще й приємні сюрпризи.

«Крім того, оскільки сезон, то ми продовжуємо традицію: 1-й покупець і 47-й отримають безкоштовне відвідування наших вистав протягом сезону, а також подаруночки. Я прошу всіх, хто мене чує і бачить, заходити в соцмережі нашого театру, підписуватися та стежити за інформацією. Там є все потрібне для глядача, щоб він був у курсі справ нашого театру», — головний режисер Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Віталій Гольцов.

Трохи магії і казки – те, що лікар прописав у такий складний час. Тож дотримуймося техніки безпеки, про яку в театрі неабияк дбають, і за можливості поринаймо в казку.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button