Культура (Вiдео)

Кінопоказ, презентація книги, фотоекскурсія: чернігівців запрошують активно провести вихідні (Відео)

Вихідні з цінним змістами, новою інформацією та цікавими зустрічами. Чернігівців і гостей міста запрошують долучатися до активностей і допомагати Збройним Силам України.

«Місто поступово повертається хоч і до камерних, але тим не менш культурних заходів, які можуть нас наповнювати. Те, що ми пропонуємо на 24 червня, – це два важливі й цінні заходи. По-перше, вкотре запрошуємо містян на перегляд фільму «Максим Оса», ми маємо з творцями цього фільму деяку історію, власне, під час реалізації великої ініціативи в травні «Чернігів – це Європа» ми вперше показували цей фільм, аби допомогти зібрати донати на розроблення дронів, які будуть називатися «Оса». Так само Академія української музики збирала на ці дрони, щоб творці фільму, які сьогодні служать у ЗСУ, могли бути ще й корисними»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

А вже цієї суботи, 24 червня, в межах туру Україною фільм «Максим Оса» знову покажуть на великому екрані в Чернігові. Унікальність його полягає ще й в тому, що це перша в історії українського кінематографу екранізація коміксу.

«О 16-й годині в залі культури та мистецтв по вулиці Дмитра Самоквасова, 8 відбудеться перегляд цього фільму, і от наразі ми плануємо зустріч з сценаристом і деякими акторами. Розуміючи, що це Збройні Сили, відповідно, в будь-яку мить можуть бути корективи, то сценарист буде чи не буде, а от одна з акторок точно завітає. Вона розкаже, як у 2012 році розпочалася робота над фільмом, що лягло в основу, яка його основна ідея. І сьогодення – що вони зараз переживають і як відстоюють незалежність нашої держави»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуниці з грядки, мінізоопарк і дегустація сирів: на Чернігівщині екоферма приймає гостей (Фото)

Під час кінопоказу всі охочі матимуть змогу зробити донат і підтримати Збройні Сили України. А для любителів прогулянок і фотографій 24 червня в місті проведуть фотоекскурсію від випускниці школи Амбасадорів. Вона стартуватиме о 17:00 від великого фонтана в сквері Богдана Хмельницького.

«Якщо раніше ми говорили про об’єкти культури та архітектури, то тут історія буде прив’язана до фотографії. Сьогодні інстаграмний контент і взагалі контент соціальних мереж достатньо важливий, тому наша випускниця Катерина Кузьміна, яка є активною користувачкою інстаграму і яка позиціонує себе як фотограф, покаже інстаграмні місця в Чернігові, можливо, це стане поштовхом до того, що ми розширимо свою карту місць інстаграм. Вона буде не лише говорити та історичний контекст давати, а й буде ще сама фотографувати. Тож усі відвідувачі екскурсії повернуться додому з шикарними фотографіями»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

У неділю 25 червня з презентацією своєї книжки до Чернігова завітає відомий український журналіст і публіцист Павло Казарін. У 2022 році його книга «Дикий Захід Східної Європи» стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС».

«Ми пропонуємо чернігівцям приєднатися до зустрічі з журналістом, письменником Павлом Казаріним, який відвідає Чернігів із презентацією книжки «Дикий Захід Східної Європи».

Безмежно просто написані історичні факти, які ми переживаємо. Це особиста історія Павла – вихідця з Криму, який пережив усі ті трагічні події, що відбулися з нашим Кримом, він пояснює, чому, власне, це відбулося. Він пояснює загарбницькі мотиви імперії, яка сьогодні намагається захопити Україну, пояснює помилки, яких ми припустилися в 1991 році, і чому нас не можна порівнювати з Ізраїлем, хоча ми доволі часто чуємо ці розмови. 

І момент того, що в нього є репліка дуже важлива на сьогодні: вигравши війну, нам дуже важливо не програти країну»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Презентація книжки та зустріч з автором відбудуться в Чернігівському історичному музеї імені Григорія Ґалаґана о 15:00. Вхід вільний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button