Культура (Вiдео)

Придбати картину і допомогти: у Чернігові відкрили виставку-благодійну акцію (Відео)

Кримські пейзажі із зображенням моря та гір. Усе у яскравих кольорах та передає гармонію. Художник Юрій Расін каже, що вкладає у кожну картину частинку свого внутрішнього світу.

«Художника, митця видно по його роботам. Він не повинен нічого казати, він вже все сказав. І коли я дивлюся на роботи інших художників, не знаючи їх, я чітко знаю, що це за людина. Це відлуння, бо тут у кожній картині є енергія. Митець вкладає її, а потім вона переходить до глядача», — Юрій Расін, художник.

Саме його роботам присвятили виставку у Чернігівському обласному художньому музеї імені Галагана. Вона носить благодійний характер, адже сам митець є вихідцем із Криму. Через анексію півострова він був вимушений покинути свій дім. Зараз мешкає у Славутичі та продовжує працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині діє унікальна виставка ляльок минулих років (Фото)

«Ми знаємо ситуацію загалом, але коли дізнаєшся про неї від знайомої людини, то ти розумієш, які втрати вона понесла, коли вона залишила майже усе в Криму. Я маю на увазі не тільки будинки, а і майже весь свій доробок, як художника. Дійсно хочеться цю людину підтримати. Щоб було нагадування про те, що це Україна і що там живуть люди, які не такі, як показують по телебаченню і кажуть, що більшість з них хоче залишитися з Росією», — Ірина Ральченко, провідний лектор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

На виставці «Український Крим – в український дім» представлені виключно роботи самого Юрія Расіна. Будь-яку з них може придбати кожен охочий. Тут  можна побачити виключно кримські пейзажі, хоча сам автор картин ідеолог та натхненник семантичного сюрреалізму.

«Сюрреалізм потребує думок тяжких, а пейзажі – це відпочинок. Я релаксую. Друзі мене дражнять «три в одному», бо я сюрреаліст, реаліст і абстракціоніст. Для мене не важливо що, для мене важливо як. Тут майже увесь Крим. Я мешкав у Гурзуфі, я мешкав у Нікіті. Це місцевості біля Ялти. Ось це Чеховська бухта. Чеховська бухта друга, третя. Це Гурзук», — Юрій Расін, художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Її творчість бачив кожен житель області: в Чернігові організована виставка відомої художниці (Відео)

Частина робіт – оригінальні твори. Та є і копії.

«Зявилася думка, щоб зробити копії. Оригінальна робота вона буде доволі дорога. Це техніка жиклє, високий друк, плюс трошки живопису і таким чином ми бачимо гарний естетичний твір. Ми були б дуже вдячні, аби цього художника підтримали», — Ірина Ральченко, провідний лектор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

Художній музей вже не вперше співпрацює з Юрієм Расіним. Його роботи уже презентували чернігівському глядачеві.

«Різнопланові виставки, тому ми знаємо, що цей художник дуже цікавий і гідно буде представлений у кожній оселі, де будуть такі роботи. Вони створять сонячний настрій для кожного, хто буде на них дивитися», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

Придбати ці роботи можна звернувшись до музею або безпосередньо до самого художника. Виставка триватиме до середини жовтня. Усього тут представлено 27 картин.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button