Культура (Вiдео)

У Чернігові показали тренди наших предків (Відео)

Модників і модниць, які диктували закони стилю сто чи триста років тому, показали в Чернігівському обласному художньому музеї. Тут презентували як нову виставку «Мода в образотворчому мистецтві», так і нові підходи в оцінці художніх творів.

«Ми будемо говорити не про майстерність художника, не про особи портретованих, а про їхнє вбрання, аксесуари, модні зачіски та прикраси. Також важлива роль виставки – простежити європейські модні впливи, а також окреслити роль і важливість саме національного вбрання», — Світлана Демченко, куратор виставки, старший науковий співробітник Чернігівського обласного художнього музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Memento mori» та мода ХІХ століття: художній музей планує реалізувати амбітні проекти (Відео)

На виставці представлено приблизно сорок робіт, які показують вбрання українців у період з XVIII століття до початку XX. Серед планів музею – з більшості картин виставки в майбутньому зробити постійну експозицію.

«Цей виставковий проєкт – один із тих, що стане передтечею постійної експозиції. Я вважаю, що більшість робіт, які тут представлені, залишиться в постійній експозиції», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею.

У такому вигляді виставку планується експонувати до березня наступного року. Загалом же вона стала однією з тих новинок, які колектив художнього музею підготував під час карантинного «простою».

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button