Культура (Вiдео)

Як у Чернігові відроджували брейк-данс культуру (Відео)

Із 2016 року в Чернігові почали відновлювати брейк-данс культуру. Тоді Ярослав Гайовий зібрав дитячу збірну міста. Разом поїхали на всеукраїнські змагання до Харкова та потрапили до четвірки найкращих команд. Після цього було вирішено, що варто розвивати брейкінг культуру в місті.

«Пройшла третя хвиля. У нас це було все в 2002-2005 роках. У Чернігові на той час було 36 команд. Хто займався брейком, вони виросли, з’явилися сім’я, навчання, робота і потихеньку брейкінг відійшов на другий план. Олдскульники прокинулися до року 15-16 і почався цей рух вперед. Нині він у нас на хорошому рахунку стоїть як у місті, так і в Україні», — Ярослав Гайовий, керівник брейк-данс школи Cave Men Crew.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брейк-данс культура «вливається» в життя чернігівської молоді: що приховують вуличні танці (Відео)

У процесі навчання не лише тренують силу, розтяжку, базові рухи. Дітям пояснюють саму суть брейкінг культури. Також демонструють світові змагання.

«Я намагаюся, аби діти вчилися у команд з України. Розповідаємо про бі-боїв, запрошуємо їх до нас, щоб вони проводили майстер-класи для дітей. Торік до нас приїжджав Люсі Скай зі Львова, який є дев’ятиразовим чемпіоном світу. Він проводив два майстер-класи для старших і молодших», — Ярослав Гайовий, керівник брейк-данс школи Cave Men Crew.

Уже є чимало досягнень.

«Серед останніх найвизначніших досягнень – це ще перед карантином – наш учень Нікіта Шеховцов виграв міжнародні змагання Battle School у номінації до 16 років», — Ярослав Гайовий, керівник брейк-данс школи Cave Men Crew.

До того ж юні чернігівці вигравали міські та міжнародні змагання. Ярослав Гайовий каже, що докладає зусиль, аби діти якомога частіше брали участь у змаганнях, аби вони могли заявити про себе та набиралися досвіду.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button