Суспільство (відео)

«Бетонний» конфлікт: у Чернігові сталася сутичка між мешканцями і «Мунвартою» (Відео)

Ранок для мешканців вулиці Молодчого і жителів багатоповерхівки по проспекту Перемоги, 149 розпочався не лише з дощу, а й із сутички з молодиками спортивної статури. Як з’ясувалося, молодики, які не показали жодних документів і посвідчень, – «Муніципальна варта» міської ради. А конфлікт виник через бетонну брилу, яка десятиліттями оберігала спокій і безпеку цих людей.

«Я сіла на плиту і сказала: «Будь ласка, зі мною забирайте». Трактор з одного боку та з іншого. Вони не показали жодних документів. Просила – не показали. Всі у футболках, із золотими ланцюгами. Вони мене силою відтіснили і дали команду», — розповідає Ірина Кравченко, місцева жителька.

«Є схема-план міста, то там вказано, що тут тупик, тут немає проїзду. Дорога показана там», — зазначає Людмила Дорош, місцеві жителька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Муніципальна варта» Чернігова показує фальшиві посвідчення

«Машини, коли зводили будинок, почали їздити напряму на швидкості. Дитину збили. Велосипед розтовкли. Там розбита ямка, круті машини не можуть там проїхати і вони поскаржилися меру, щоб зробили дорогу. А дорогу ніхто робити не хоче. Прибрали плиту і їздіть», — говорить Ірина Кравченко, місцева жителька.

Працівники «Муніципальної варти» за допомогою двох екскаваторів прибрали плиту, чим забезпечили безперешкодний проїзд машинам. Хоча назвати проїзд безперешкодним такою вузенькою вулицею не можна – двом автомобілям тут не розминутися.

«Це жах. Перше вересня на носі – діти до школи підуть», — наголошує місцева жителька.

Обурені люди розчаровані діями мера. Громада підозрює, що влада підіграє впливовим людям, які живуть у багатоповерхівці, щоб вони напряму безперешкодно виїжджали на площу П’яти кутів.

«Ми думали, що мер наш адекватно підійде до цього, зробить дорогу, засипле – і нехай машини їздять. Та ні – вони відкрили. Чи їхати навколо чи одразу напряму? СБУ, відставники, поліцейські», — відзначає Ірина Кравченко, місцева жителька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муніципальна карма: черговий «косяк» вартових

Головний муніципальний вартовий Чернігова заявив, що плиту прибрали, адже вона заважала проїзду спецтехніки. Це зважаючи на те, що до багатоповерхівки є кілька в’їздів з іншого боку.

«Зібралися люди і пікетують. А пожежним і швидким як проїжджати? Я у вас питаю. Отак і розкажіть – вільний проїзд повинен бути. Не повинно бути заблоковано. Яким людям? Якщо одна людина каже, що мені заважає», — говорить Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Під колективним зверненням до міського голови залишили свої підписи близько двох десятків жителів. Люди сподіваються, що влада їх почує – і вуличка знову стане безпечною. А якщо вимогу громади проігнорують – обіцяють влаштувати дуже цікаву акцію, на яку стовідсотково доведеться реагувати.

Також жителі викликали поліцію та написали заяву на працівників «Муніципальної варти» за фактом застосування фізичної сили проти громадян.

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Забетонируйте по середине дороги столб или трубу и шурупов с гвоздями набросайте!!! Делов-то

  2. Выкопайте яму метер на два и в полметра глубиной и все,

  3. А когда по этому проулку дети со всех девятиэтажек пойдут в девятую школу и какой шакал, кому мешала плита собьет детей? Так что яма, не выход — дети первые в нее попадут.

  4. Горе будет с детьми идущими этим двором в девятую школу, тогда царьок отвечать будет или ахтомобилист?

  5. Даешь забаррикадированные домовые проезды. Причина-дети идут в школу. А вот когда, не дай бог, будет гореть квартира одной из митингующих и машина будет ездить вокруг дома, где нет подъезда, что тогда запоют. А распускать руки муниципальным чернорубашечникам никто права не давал, надо их отбивать.

  6. А к 149 дому есть минимум пять подъездных путей для скорой и пожарных- карту города откройте, и с 1996 года все службы об этом знают, а к частным тоже прекрасный подход для всех спецслужб — хоть с Молодшего, хоть от ФОКа, а хоть и от 149 дома. Так что….

Back to top button