Суспільство (відео)

«Мішені» для колекціонерів Чернігова: проти COVID-19, з ароматами жасмину та патріотичні (Відео)

Із запахами лаванди та жасмину. Поштові марки стають щоразу унікальнішими та дедалі витонченішими. З кожною новою партією даруючи філателістам нові враження, нові експерименти.

«У липні були випущені марки… Завжди «Укрпошта» експериментує. Марки «Лаванда» і «Жасмин». Вони самоклейки, круглої форми, якщо потерти зображення, то можна відчути легкий запах жасмину або лаванди»,- Ганна Ярош, заступник директора з операційної діяльності філії «Укрпошти», Чернігівська дирекція.

Загалом марка – знак поштової оплати, який почав використовуватися ще в XVII столітті, – в нашій країні наразі віддана державному монополісту «Укрпошті».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: нежіноча колекція чернігівки

«Марки займають окрему позицію. Дуже важлива позиція, оскільки лише «Укрпошта» має право друкувати, випускати і вводити в обіг знаки поштової оплати»,- Ганна Ярош, заступник директора з операційної діяльності філії «Укрпошти», Чернігівська дирекція.

Державне підприємство всіляко експериментує із зображеннями на знаках поштової оплати, намагаючись як порадувати філателістів, так і популяризувати всілякі цікавинки. Окрему позицію займає патріотизм.

«Випускалася марка «Відзнака «Залізний хрест». Це єдина бойова нагорода УНР. Є серія, присвячена давнім народам України. Вже випущені трипільці, а наступного місця виходять скіфи. Є серія, присвячена вишиванкам. Вишивка – це душа народу, кожен регіон має свою аутентичну вишивку»,- Вікторія Петровська, начальник відділу поштових послуг «Укрпошти», Чернігівська дирекція.

Визначні люди, казки, різноманітна флора та фауна, конверти в парі з марками тощо. Кілька років тому «комахи» «Укрпошти» навіть стали кращими у світі.

«Це блок марок, що був випущений у 2018 році й отримав нагороду «Найкраща марка світу» в одній із номінацій»,- Вікторія Петровська, начальник відділу поштових послуг «Укрпошти», Чернігівська дирекція.

У 2017-му році вийшли марки із зображенням краєвидів Чернігівщини.

«Наше місто Чернігів багате церквами. Тому на марці зображені церкви, визначні місця міста»,- Марина Сурова, оператор відділу філателії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивні колекції: як не перетворити миле хобі на згубну пристрасть

Не оминула марки й тема коронавірусу. На знак пошани медиків, які перебувають на передовій у боротьбі з пандемією, вийшла відповідна картинка.

«Однією з перших у світі була випущена марка «Передова». Про боротьбу з коронавірусом на передовій. Вона дуже популярна. Номінал марки відповідає простому листу по Україні»,- Ганна Ярош, заступник директора з операційної діяльності філії «Укрпошти», Чернігівська дирекція.

За словами працівників «Укрпошти», обмежень у виготовленні марок мінімум. Так, за бажанням можна замовляти марки, так би мовити, іменні, із зображенням самого себе, можна виготовити весільну марку із зображенням молодят тощо.

Наразі на Чернігівщині, як розказують у відділі філателії, на постійній підписці, тобто вони регулярно купують нові випуски марок, є 30 колекціонерів знаків поштової оплати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button