Суспільство (відео)

Будівництво багатоповерхівок з автономним опаленням під загрозою (Відео)

Очільник міста Владислав Атрошенко останнім часом виявляє неабияку активність у питанні будівництва житла. Зокрема, на містобудівній раді за участі провідних архітекторів і забудовників він продовжив наполягати на доцільності централізованого, а не автономного опалення в новобудовах. Мовляв, так роблять у Прибалтиці та багатьох країнах Європи. Стверджує, що за нинішніх темпів автономного опалення Чернігів може потрапити в зону ризику.

«Ми прийдемо до того, що не зможемо всі перейти на індивідуальне опаленні. В той же час не забезпечимо конкурентний тариф решті жителям»,міський голова Владислав Атрошенко.

Забудовники ж не поділяють думку мера. Кажуть, що покупці диктують умови. Вони прагнуть оселитися саме в квартирах з індивідуальним опаленням, бо там дешевші комунальні послуги. Та й з енергогенеруючими компаніями будівельникам складно порозумітися щодо прокладення мереж. Більше того, перехід виключно на централізоване теплопостачання несе загрозу монополії.

«Монополія веде до корупції. А ми забудовники знаємо, що таке спілкуватися з купою контролюючих органів»,забудовник Максим Черненок.

«От кажете про прибалтів. А вони переходять на тепло із землі, електроенергію від сонця. І ми до цього йдемо»,забудовник Леонід Саранович.

Забудовники не вбачають загроз у подальшому будівництві багатоповерхівок з автономним опаленням. Однак мер наполягає на своєму, чим провокує гострі дискусії серед будівельників. Досягти порозуміння в питанні опалення наразі складно. Занадто багато проблем. І вирішити їх швидко навряд чи вдасться.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button