Суспільство (відео)

Чернігівці розповіли, чи хочуть бачити на шкільних лінійках чиновників і політиків (Відео)

Урочисто прибране подвір’я школи, святково вбрані школярі, шикарні букети, усмішки, обійми… Ціле літо діти з нетерпінням чекали цього дня, аби нарешті побачитися з однокласниками та вчителями. Утім, радісну святкову атмосферу може зіпсувати промова чиновника чи політика. ЧЕline поцікавився у чернігівців, чи потрібні представники влади  на шкільних урочистостях.

— Кому вони там потрібні? Перший і останній дзвінок – це ж для дітей і батьків, нащо там потрібен депутат? Нехай іде до своїх дітей. Для чого він там? Показати, що він хороший? Усі бачать, які вони хороші там, у парламенті.

— Я вважаю, що цього не повинно бути, бо школа не повинна бути з політикою.

— Якщо їхні діти пішли в цю школу, то, звісно, можна піти і навіть треба, а якщо піаритися, то це неправильно.

— Навіщо? Це показуха, я проти.

— Чиновники більше потрібні в конкретних справах, а не лише на лінійках.

— Я не знаю, мені вони не заважають, мо, і треба. Нехай хоч так поспілкуються з народом, хоч побачимо їх і будемо знати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи є життя без інтернету – думки чернігівців

— Чесно? Так заведено було з радянських часів, очевидно, так і зберігається. Дітям абсолютно однаково. – А батькам? – Батькам тим паче. 1 вересня діти хочуть якомога швидше поспілкуватися між собою, а батьки – між собою. Можливо, тільки є політикани, які люблять таке послухати, але я не думаю, що таких більшість.

— Я вважаю, ні, бо дітям однаково, діти не розуміють, може це розраховано для батьків? Швидше за все, бо батьки присутні на лінійці.

— Чому читати промови? Говорити. Про справу говорити. Треба. Треба, щоб спілкувались із людьми, а як це так? Ми ж їх обирали, ми платники податків, вони повинні відробляти. Ділом відробляти.

— Мені здається, не потрібні. Як показує практика, це більше показне дійство, піар, а толку – нуль.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button