Суспільство (відео)

«Чортове колесо» біля Катерининки: чернігівці просять мера не втілювати його мрію про атракціон (Відео)

Колесо огляду біля Катерининської церкви хоче збудувати міський голова Владислав Атрошенко. Напередодні Дня міста цією мрією він поділився з журналістами одного з телеканалів міста.

«На перехресті Миру і Толстого праворуч, якщо іти до Катерининки, просилося б колесо огляду».

Своє бажання – побудувати атракціон саме в цій локації – міський голова аргументував тим, що тут високо і з неба відкриється красива панорама міста.

«Десь на підвищенні біля Катерининської церкви хоче збудувати колесо огляду, щоб у місто приїжджали туристи і могли споглядати місто з висоти пташиного лету. Але водночас він каже про те, що колесо не повинно вивищуватися над куполами церкви. Тоді не зрозуміло, як із висоти куполів можна розглянути все місто», — говорить Олександр Гашпар – громадський активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із телефону – просто до бюджету: Атрошенко переймає досвід друзів з Естонії та Харкова

Громадський активіст Олександр Гашпар на власній сторінці у соцмережі розмістив пост про мрію міського голови. Власне, з інтернету багато чернігівців і дізналися про атракціон біля церкви. Допис набрав майже півтори сотні коментарів.

«У міського голови якийсь синдром самодержця, бо казати такі речі без спілкування з людьми і без вивчення їхньої думки нерозумно», — вважає Олександр Гашпар – громадський активіст.

«Не треба перед храмом жодних відволікаючих споруд».

«Я думаю, що цікава ідея, в нас місто гарне, з кожним роком воно дедалі краще».

«Мені здається, що є багато більш пріоритетних завдань, аніж колесо огляду в Чернігові. Думаю, треба почати з головнішого – освіта, медицина, а потім колесо огляду».

«Я не ставила б, а я ставив би. Тихо, мовчи».

«Треба, щоб дивитися на церкву зверху, але краще тут встановили б машинки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко має наміри терміново збудувати в Чернігові скейт-парк

Ідею мера – поставити колесо огляду в історичній частині міста та ще й біля храму – історики і духовенство підтримують, однак якщо це не заважатиме вірянам молитися Богові, а Чернігову  з його історичним ансамблем і сучасним колесом огляду поряд – номінуватися на Всесвітню спадщину ЮНЕСКО.

«Дійсно, це місту потрібно, головне, щоб там не було голосної музики, якщо це буде біля храму, і, звісно, щоб це не зіпсувало зовнішнього в’їзду до міста. І якщо у Великий піст не буде заважати богослужінням, то хай будують», — говорить Протоієрей Євген Орда – благочинний Катерининської церкви.

«Треба дивитися, як воно буде збігатися в історичному середовищі, треба дивитися проект, винести це на обговорення, в принципі інфраструктуру для туристів треба робити, але не треба забувати, що ми знаходимося в історичному середовищі», — відзначає директор НАІЗ «Чернігів Стародавній» Юрій Соболь.

До речі, на сайті міської ради якраз у День міста чернігівці зареєстрували петицію про заборону «чортового колеса» біля Катерининської церкви. Автор петиції Олексій Кирюша вважає, що атракціон спаплюжить в’їзд до міста та закриє вид на Болдині гори і Єлецьку гірку з ВАЛу. За півдня петиція набрала всього 10 голосів.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

13 коментарів

  1. Он є другий берег Десни. Хай забудовують!Хоч Коні Айленд стоять!

  2. Некуда девать деньги? Колесо есть в горсаду… Фонтаны,а теперь колеса…именно их городу и не хватало?!

  3. Наш мер молодец! Только благодаря его энтузиазму, напористости, энергичности такие изменения к лучшему. Давайте его поддержим. Ведь все красиво и здорово. Колесо тоже к месту там. Да и фонтан со старыми добрыми жабками на валу был бы к месту и здорово.

  4. Очередной бред мера. Уже не знает как отмыть деньги, строит колесо.

  5. Воняйте воняйте Реально до прихода Атрошенко Чернигов был нааааамного лучшее! Идеальные дороги, тротуары, парки, а теперь бардак!!! Да?

    1. Так до этого в местном бюджете денег было в 10 раз меньше. Он зарабатывает через своих подрядчиков.

  6. Сколько негатива! Раньше все деньги воровали. Человек старается, вкладывает душу, энергию так нет же, давайте все испоганим и будем жить как раньше… зато Гашпар будет доволен. Молодец мер! Удачи ему и сил в его работе. Все красиво и здорово. И колесо ,и жабки тоже здорово!

    1. Молодец Танька!!! Качественно подлизываешь.

  7. Підтримую мера, місто стало сучасним, пишаємося!

  8. Поддерживаю нашего мера за инициативность,молодец!

  9. На фонтани гроші забрали у освітян, а на колесо у кого заберуть? У медиків? І , до речі, все це будується за рахунок наших з вами податків, ніяких більше коштів не має. Який бізнесмен буде вкладувати свої кошти у фонтани. Ні, вони все роблять нашим коштом. Люди, схаменіться, думайте — попереду вибори!!!

Back to top button