Суспільство (відео)

Діти задля пільг та аморальність: у Чернігові запропонували прищеплювати цінності релігією (Відео)

Суїциди, неповага до старших, агресивна поведінка та булінг. Усе це спричинене падінням моральних і духовних цінностей. Занепокоїлися цим питанням члени комітету Громадської ради при облдержадміністрації з питань сім’ї та захисту прав дітей. Вони провели круглий стіл, де шукали шляхи вирішення проблеми в релігії. Насамперед усі звернули увагу на духовне виховання у школі. Такі предмети вивчають майже 12 відсотків учнів 5-12 учнів. Їх вони обрали як факультатив.

«Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки, такі предмети викладають за наявності письмової згоди батьків на їх викладання. Може, саме цим зумовлюється ситуація, що не дуже багато таких класів, дітей. Але все ж таки ці предмети викладають, вони є. Всі вчителі мають змогу пройти курси кваліфікації та підготуватися до викладання таких предметів», — Тетяна Фарбак, завідувач відділу суспільно-гуманітарних дисциплін ЧОІППО ім. К.Д. Ушинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський священик про релігію і політику

«Але для цього повинна бути і матеріально-технічна база, і кадрова політика також у школі. Тому сьогодні батьки можуть звертатися до директорів стосовно введення курсу «Основи православної етики». Але, на жаль, сьогодні директори надають перевагу курсам, які доповнюють інваріативну частину. Тобто це основні предмети», — Валентина Білан, методист районного методичного комітету відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської РДА.

Методист відділу освіти Чернігівської райдержадміністрації розповіла, що установа тісно співпрацює з Острозькою академією. Разом вони проводять заходи та олімпіади, які спонукають дітей вивчати Біблію та забезпечують навчальні заклади методичною літературою.

«Матеріальна база, методична база на сьогодні є. Її можна безкоштовно придбати в Острозькій академії», — Валентина Білан, методист районного методичного комітету відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської РДА.

Керівник духовно-соціального центру «Надія» Анатолій Бутурлін виростив шістьох дітей і поділився власним досвідом релігійного виховання малечі. Його будував на десяти заповідях і власному прикладі. Кожного тижня водив малечу до церкви та проводив домашні читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани Чернігова засуджують теракти і вбивство людей та запрошують на спільну молитву

«Я вибирав біблійний уривок, історію і кожен, хто вмів читати, прочитував віршик своїми очима, а потім я узагальнював це все і робив висновки морально-етичні. Ми це проводили в своїй сімї. Потім завершували це молитвою», — Анатолій Бутурлін, керівник духовно-соціального центру «Надія».

Обговорили й проблему багатодітних родин. Зараз в області проживають 7079 таких сімей, які виховують понад 24 тисячі дітей. За словами представниці департаменту, кількість родин, де 5 і більше дітей, із кожним роком зростає. На її думку, це спричинене бажанням отримувати пільги.

«Для вчасного забезпечення таких сімей пільгами департамент передбачає видатки на виготовлення посвідчень. На третю дитину зараз дають 1700 грн, зараз люди кинулися по посвідчення багатодітної сімї – «Ми хочемо отримувати пільги!» Зараз чекаємо виготовлення 3 тисяч таких посвідчень», — Олександра Ребенок, спеціаліст департаменту сім’ї, молоді та спорту чернігівської ОДА.

Натомість 60% українських дітей живуть у неповних родинах. Аби виправити цю ситуацію, учасники круглого столу направили резолюцію до органів місцевого самоуправління, де виклали власні пропозиції впровадження релігійного виховання населення.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Якщо в світську школу йде релігія — школі хана! Там ще тільки попи не товклися (особливо ті, яких зараз показуть часто на ТВ (в «каденах» і на «Лексусах»). І чому тількі «православні» цінності? Є ще католицькі, ісламські, іудейські, біддійські — це основні, а ще ж різні «свідки», «адвентисти», мормони, і ще Г-дь знає хто. Школа має бути вільна від будь-якої релігії і політики, оскільки і те і те є зло в чистому вигляді (тільки прошу не плутати релігію з Вірою). Для початку визначте загальногуманітарні цінності для українського народу узгодьте і легітимізуйте їх на всенародному референдумі, а потім впроваджуйте школах.

  2. Кто эти люди и кто дал им «лицензию» на миссионерство среди детей вопреки Конституции? Как нормальный человек может заявлять, что К СОЖАЛЕНИЮ!!! в школах проводят факультатив по математике вместо православия? Каким нужно быть идиотом, чтобы вместо образовательных книг давать читать шестерым своим детям мерзкие экстремистские тексты под названием Библия? Те, кто её читали понимают, что она должна издаваться с пометкой 18+. Что это вообще за шабаш «Магистериума» и кто уполномочил их принимать решения, направленные в сторону тотальной деградации населения?!

Back to top button