Суспільство (відео)

Дорожники приховують вартість острівця безпеки (Відео)

Унікальну відкритість і прозорість демонструє служба автомобільних доріг у Чернігівській області в особі її керівника, почесного дорожника Юрія Мартинова.

Намагаючись розкрити, мабуть, єдину невідому сторінку в темі острівця безпеки біля села Іванівка, ми наштовхнулись на справжню європейську відповідь. Адже саме до таких стандартів іде Міністерство інфраструктури України з молодим керманичем Володимиром Омеляном.

-Скільки коштує?

– Давайте, так. Навіщо вам, скільки воно коштує?

– Ну, як же? Це ж бюджетні кошти.

– Ви КРУшники чи ДФС?

 – Ми громада, чиї гроші розподіляють.

– Дивіться, перевіряють гроші прокуратура, СБУ, ДФС. То ви вважаєте, що люди не повинні знати, скільки коштує?

– Це закрита інформація?

– Так, це службова інформація.

— Юрію Васильовичу, це ж не ваші гроші. Це гроші бюджету.

 – Ви ж не люди. – А хто ми? – Ви преса?

Коментар означає або те, що громадяни України втрачають останні права контролювати бюджет, який вони і поповнюють, або ж деякі чиновники вже вважають державні установи приватними структурами. Питання ціни не було єдиним. Безпека – головне завдання острівця, які справді досить поширені в Європі і справді стимулюють зниження швидкості перед селом.

— Звісно, потрібно. Особливо для жителів цього села.

— Загалом позитивно, але треба встановити знаки попереджувальні. Наскільки я знаю, там часто ДТП відбуваються.

Проте, по-перше, не відомо, чому служба автомобільних доріг роками не думає про безпеку в інших населених пунктах. Наприклад, сільський голова Сираїв говорить про неодноразові багаторічні звернення по допомогу.

«Ми почали писати звернення до Служби автомобільних доріг, в обласну адміністрацію. Вони відписку роблять. Мені соромно за цих керівників. Вони роблять відписку», – сільський голова Сираїв Сергій Доломанський.

По-друге, рішення про острівець приймається в той час, коли роками і досі швидкість руху ніким не контролюється. Умовно – їдь 300 км на годину перед керівником Національної поліції України і тобі за це нічого не буде.

«Наразі патрульна поліція не має змоги контролювати швидкість, оскільки немає приладів», — прес-офіцер патрульної поліції м. Чернігова Віталій Копистко.

Тобто деяким водіям-порушникам влаштовують таку пастку, що може коштувати їм і їхнім пасажирам навіть життя.

— Скільки там аварій за місяць було? П’ять. Я бачив п’ять – кожен день туди їжджу. До цього там жодної аварії не бачив.

—  Ви знаєте, десь три дні тому їхав – неочікувано.

Неочікуваний острівець, непрозорий розподіл коштів, незрозуміле ігнорування безпеки на головних трасах області – менеджерські досягнення Служби автомобільних доріг продовжують радувати Чернігівщину.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Строительство и ремонт дорог — самое прибыльное дело для ворюг

Back to top button