Суспільство (відео)

Дреди, зізі та коси: віяння моди, що можуть впливати на життя людини (Відео)

Коси зізі, афрокоси, дреди. Усе це набуло неабиякої популярності, особливо цього літа.

«Зараз тенденція така, що дівчатка, саме молодь вплітають дреди, коси, тому що раз на тиждень можна голову помити. А зараз усі працюють, тому простота, мінімалізм оце актуально. Я носила зізі сама особисто. Я і тренуваннями займалася, і плавала, і на кенго-джамп ходила. Можна їх зв’язати в пучок, можна і сюди, наперед. Можна і дулькою зробити. Можна що хочете з ними робити», — Надія Ходова (Надін), перукар-модельєр.

Коси зізі можна підібрати будь-якого кольору. Вони вплітаються у своє волосся вже готовими. Зроблені зі штучних ниток.

«Вони йдуть отакими пучками. Вони дуже довгі. Можна свій колір підібрати, можна взагалі з іншого кольору зробити. Вони дуже актуальні зараз», — Надія Ходова (Надін), перукар-модельєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит вітамінів і пересушене повітря: як не зіпсувати волосся до весни (Відео)

Натомість афрокоси роблять з канекалонів. Перукар каже, що їх часто роблять дітям, особливо для відпочинку на морі. Таким чином на певний час можна забути про постійні розчісування та маніпуляції з волоссям.

«Канекалони найбільше не шкодять. Їх можна навіть маленьким дітям. Тому що вони щадні до волосся. Розплітаємо – і волосся залишається тієї ж довжини», — Надія Ходова (Надін), перукар-модельєр.

Перукар каже, що ці обидва види шкоди волоссю не завдають. Ознака якісно виконаної роботи – це те, що коси не тягнуть своїх коренів. Догляд звичайний. Єдине, що після миття треба обережно їх промокувати. Носити можна щонайбільше два місяці. Потім треба робити корекцію або взагалі знімати. А от дреди бажано носити до місяця.

«Поносили і зняли, нехай ваше волосся відпочиває», — Надія Ходова (Надін), перукар-модельєр.

Надія Ходова вивчає вплив маніпуляцій із волоссям на енергетику людини. Вона розповіла, що дреди плели ще дуже давно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що краще для волосся: тонік чи фарба?

«Шамани вплітали дреди – це страхітливий був вигляд. Вважалося, що вони були приближені до Бога, коли були з дредами. Афрокосички походять з Африки», — Надія Ходова (Надін), перукар-модельєр.

Звичні нам коси прийшли зі слов´янської традиції. Це символ плодючості та єдності. Надія Ходова каже, що плете собі косу, якщо йде на важливий захід або планує серйозні справи. Так вона заручається підтримкою роду та отримує впевненість.

«Здавна коса – це три стихії: чоловіча, жіноча та Божественна. І коли дівчина вплітає три стихії, вона закладає, яку долю вона собі хоче. Можна вплести що завгодно», — Надія Ходова (Надін), перукар-модельєр.

Перукар каже, що коси ніколи не вийдуть із моди. За її словами, в цьому сезоні більш популярна простота.

«Ксюші треба мати гарний вигляд, і у неї 5-10 хвилин. Ми прибираємо волосся набік, ближче до серця. Беремо не туго. Ось три енергії: чоловічу, Божественну та жіночу. І плетемо. Потім беремо двома пальчиками та витягуємо бороздочки. Це французька коса».

Така коса підходить жінкам із тонким волоссям, адже об’єм зачіски збільшується вдвічі. Зафіксувати можна лаком або стайлінгом. Такі варіанти можна легко робити вдома. Перукар каже, що зараз більшість жінок обирає саме такі зачіски, які можна зробити за 10-15 хвилин.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button