Суспільство (відео)

«Книжкова пошта»: всеукраїнський збір книжок у Чернігові для Литви (Відео)

Книга – кращий друг і дитини, і дорослого. Чарівний світ написаного за лічені хвилини здатен перенести читача від жахів реального світу у спокій надрукованого. Магія, якої так потребують українці, зважаючи на сучасні реалії.

А що, коли цей магічний світ стає недоступним? Точніше, описаний він незрозумілою мовою. Тоді на допомогу приходять земляки. Проєкт «Книжкова пошта» – саме про цю допомогу.

«Загалом, якщо говорити про «Книжкову пошту», то ініціатива виникла цілком спонтанно. Ми говорили з нашими колегами з Асоціації бібліотекарів Прибалтики. Загалом розмова була про реконструкцію нашої бібліотеки Коцюбинського і, власне, маючи такі певні позитивні результати, ми вирішили, що Чернігів може не тільки брати, а й щось дарувати навзаєм. Крім того, бібліотекарі зазначили про надзвичайно великий запит від українських батьків, які наразі перебувають у Литві, що дуже хочеться допомагати та видавати такі книжки»,- Катерина Литвин – заступниця начальника міського управління культури та туризму.

Хороші ідеї одразу здобувають підтримку однодумців. Так склалося й у випадку з «Книжковою поштою». Пропозицію схвалили та взялися за її втілення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мова – ДНК нації: в Чернігові стартував проєкт із вивчення української мови (Відео)

«Ми відгукнулися на хорошу пропозицію Литви та зобов’язалися організувати в Чернігові для українських дітей всеукраїнський збір книжок українських письменників, українських видавництв. Задля того, щоб України в Литві було багато, і наші діти відчували там нашу турботу про них. І, відповідно, аби бібліотекарі могли задовольняти потребу наших діточок»,- Катерина Литвин – заступниця начальника міського управління культури та туризму.

Ідея відгукнулась не лише чернігівцям – зараз над збором книжок працює вся Україна. Якщо ви також відчуваєте бажання долучитися, це можна зробити в кілька способів.

«Книжки можна принести в інформаційно-туристичний центр. Також це буде «Будинок книги», якщо людина купує собі книжку та має бажання купити ще одну для дитини. Або просто занести свої книжки, якщо вони в належному стані, то їх також можна принести у «Будинок книги»,- Катерина Литвин – заступниця начальника міського управління культури та туризму.

Якщо це інше місто – їх можна надсилати «Новою поштою». Ми їх тут отримаємо, а потім запакуємо у великі коробки та передамо далі.

Середина липня – перший рубіж. У цей час планують передати першу партію книжок. Утім, на цьому зупинятись не планують. Адже турбота не має меж і кордонів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button