Суспільство (відео)

Конфлікт через газову заправку на проспекті Миру: чернігівці збираються перекривати дорогу (Відео)

Три тижні боротьби за зелену зону: жителі вулиці Миколи Неборака повстали проти комунального підприємства «Чернігівбудінвест», яке на замовлення інвестора встановлює в цьому мікрорайоні газову заправку. Люди проти такого сусідства.

«Ні з того, ні з сього будують заправку – під бензиновою будують газову. Навіщо нам під нашими дворами ця заправка?» — обурюється Зінаїда Руденко – жителька вул. М. Неборака.

У цьому мікрорайоні вже стоїть велика автозаправка. Вона дивиться якраз на приватний сектор. Місцеві жителі скаржаться на постійний сморід. Кажуть, у вітряну погоду дихають бензином. Якщо поряд встановлять ще й газову заправку, а територію вже обнесли парканом, через автотрафік люди не зможуть випускати на вулицю своїх дітей.

«Практично у дворах людей поставити газову заправку, пробачте, а чим будуть дихати діти, які живуть у цих дворах. Смисл у тому, що ми всі будемо труїтися, це небезпечно на такій відстані, тут будуть їздити машини. Дітям і зараз проблематично перейти дорогу по «зебрі», що впирається в зелену зону», — зазначає Вікторія Крилова – жителька вул. М. Неборака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два тижні на порозуміння: робоча група при облраді дала час «Укрпошті» на владнання конфлікту

«20 м метрів від будинків. Ми вирішили: якщо на Бобровиці люди нещодавно відвоювали, то ми теж вирішили відвоювати, ну що це таке?» — говорить Олена Подосинова – жителька вул. М. Неборака.

Три тижні інвестор чекав, поки мешканці приватного сектору заспокояться, і зрештою призначив їм зустріч – біля майбутньої заправки. Але до людей прийшли представники комунального підприємства «Чернігівбудінвест». Вони запевнили, що на цьому місці стоятиме маленька газова бочка, яка не заважатиме населенню.

«Отут земля, функціональне призначення землі – для технічного використання, виділили земельну ділянку, пройшли обговорення, зробили всі оголошення в газеті, пройшли екологічну експертизу, після цього зробили проект з будівництва газозаправного пункту модульного типу – це невеличка бочка, поряд будочка для одного оператора та для охоронця», — розповідає Станіслав Половецький – головний інженер КП «Чернігівбудінвест».

І, попри обіцянки облаштувати навколишню територію, зробити красиві бордюри, люди так і не погодилися віддати зелену зону, де колись гралися їхні діти, під майбутню заправку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Бетонний» конфлікт: у Чернігові сталася сутичка між мешканцями і «Мунвартою»

«Краще дитячий майданчик, тут наші діти гралися на цих деревах».

«Ми не дам вам збудувати, будемо лягати пластами, будемо перекривати дорогу, а дорога ж у нас, самі знаєте, яка – Гомель – Чернігів, будемо валити паркан, але так не піде». 

«Тільки в суді, я іншого виходу не бачу, адже порушень тут жодних немає», — зазначає Анатолій Дзядзько – заступник директора КП «Чернігівбудінвест».

Сам інвестор на зустріч так і не з’явився. Щоправда, за збуреним натовпом споглядав оцей чоловік. Він назвався Сергієм. Пояснив, що приїхав сюди просто так.

«У якійсь мірі так, за власним бажанням… »

Хоча до блокнота записав усі побажання мешканців приватного сектору. Представники комунального підприємства «Чернігівбудінвест» обмовилися, що це і є інвестор.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

9 коментарів

  1. Заколебали! Пусть строят! Нужна заправка в этом раене!!!

    Говорит -«Зачем нам эта заправка?». Так это не для вас строят!!! Мне например это очень удобно! Не нравится — продавай квартиру и переезжай!

    1. Тебе надо и повыкупай все дома в тридорого!!!

  2. Если Вам удобно, проставьте ,у себя дома.Мы живём в частном секторе не для того, чтобы травили наши семьи,забирали у детей кусок земли,где они в футбол играют,и делали из нас клоунов

  3. Это город! Город должен строится и расширяться! Не нравится — вперед в село, там и места много и природа, и травка, и воздух. А в городе должно все строится! И заправки нужны! Тем более это окраина, не в центре же строить.

    1. Вот и переехали,а Вы собираетесь здесь нечисть развести

  4. Все по закону!Застройка законная!Вперед!

  5. Какие положительные отзывы в пользу заправки.Нн удивлюсь,что их строчат те ,кто её собираются строить

  6. К чему кипишь. Дождитесь когда закончять и пизданите туда гранатку ф1.

Back to top button