Суспільство (відео)

Космос об’єднав особливих дітей Чернігівщини (Відео)

Міський палац культури переповнив дитячо-юнацький аншлаг. Відбувся перший обласний інклюзивний конкурс для дітей «Космічні мандри у майбутнє». Учасники – звичайні школярі та діти з особливими потребами, які співпрацювали в одній команді.

«Нас об’єднала соціальна ідея. Мета фестивалю – показати, що діти інклюзивні можуть так само, як звичайні діти, донести ідею. Те, що вони дуже творчі і здібні», — Наталія Анісімова, Спілка самаритян України, співорганізатор конкурсу «Космічні мандри у майбутнє».

«Діти з обмеженими вадами також займаються зі звичайними дітьми. Тобто вони такі самі, як і ми, і ми не обмежуємо їх у розвитку», — Юлія Коновал, керівник танцювального гуртка м. Остер.

Зібрались чотири команди з Чернігова, Остра, Ніжина і Козельця. На сцені вони виконували творчі завдання на космічну тематику. Презентували концертну програму, виставки та фотозони.

«Нові горизонти для таких діток з освітніми потребами. Коли діти працювали в команді, вони зрозуміли, що їхнє місце в суспільстві дуже важливе», — Тетяна Єркина, начальник відділу освіти Козелецької селищної ради.

«Розвінчування стереотипів, що діти з особливими потребами не такі, як інші», — Олена Трубенок, виконавчий директор ГО «Голос батьків», співорганізатор конкурсу «Космічні мандри у майбутнє».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці з особливими потребами до Атрошенка: «Не відомо, що з нами буде завтра»

— Показати рівність між дітьми інвалідами і простими дітьми. Показати, що вони спокійно можуть брати участь у заходах.

— Дітки з обмеженими можливостями теж можуть бути в нашому колі.

— Щоб діткам-інвалідам було цікаво, щоб вони не нудьгували й швидше одужували.

Діти після спільних конкурсів не припинять спілкування, адже передбачені призи також будуть командні – наприклад, спільні майстер-класи з виготовлення піци, поїздки до Бреча та готелю «Шишкін». Такі конкурси планують проводити щорічно, вже у форматі фестивалю.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button