Суспільство (відео)

«Лідер читання 2024»: чернігівських дітлахів запрошують до участі у Всеукраїнському конкурсі (Відео)

«Я часто відвідую бібліотеки, тому що мені подобається читати»,- Мілана Дейнеко – жителька Чернігова.

Мілана Дейнеко – учениця 5 класу, цього разу вона разом із бабусею прийшла до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, щоб узяти кілька книжок із запланованої на літо шкільної літератури. Дівчинка любить читати, щоденно вона приділяє книгам по пів години свого часу.

І саме для таких активних і зацікавлених читачів, як юна Мілана, із 12 червня стартував перший обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання 2024».

«12 червня ми розпочали регіональний перший тур цього конкурсу, він триватиме до 30 серпня.

У вересні місяці відбудеться другий тур цього конкурсу – визначатимуть лідера читання на всеукраїнському рівні»,- Лариса Казакова – заступниця директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові пройшов футбольний турнір Юність Cup

Учасниками конкурсу «Лідер читання 2024» можуть стати учнів 5-9 класів, які зареєстровані як користувачі дитячих бібліотек Чернігівщини. Протягом кількох місяців, поки триватиме конкурс, юні читачі мають виконувати тематичні завдання, отримані від організаторів.

«У нас зазвичай чотири такі завдання, за результатами яких ми відбираємо обласного переможця. Ми додаємо вікторини літературні, додаємо обов’язково краєзнавчі конкурси»,- Лариса Казакова – заступниця директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Зареєструватися для участі в конкурсі всі охочі можуть за відповідним посиланням, розміщеним на сторінці Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

«Заходите за посиланням, реєструєтеся та долучаєтеся до конкурсу.

14 червня ми викладаємо перше завдання. Будь-яка дитина, яка є активним читачем дитячої бібліотеки, після реєстрації починає виконувати завдання»,- Лариса Казакова – заступниця директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Переможець обласного туру конкурсу представлятиме Чернігівську область у підсумковому урочистому святі, яке проводитимуть у вересні на базі Національної бібліотеки України для дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button