Суспільство (відео)

Матері травмованого хлопчика і свідкам ДТП за участі Андрія Блауша погрожують (Відео)

Уже третій день 11-річний Ярославко Омельченко лежить у реанімаційному відділенні обласної лікарні. Він має дві гематоми, на його обличчі і тілі помітні сильні забої, загіпсована права рука, сьогодні хлопчик почав скаржитися на біль у животі. Стан дитини тяжкий, але стабільний.

«Рука, голова болить», — постраждалий Ярослав.

Батьки Ярослава не відходять від нього. Вони і досі в шоковому стані. Мама розповідає, що ймовірні винуватці трагедії поливають її брудом і залякують свідків.

«Він мене брудом почав обливати. За що? Що лишив мою дитину як сміття?Я дуже прошу як матір цієї дитини – якщо у когось лишився запис на реєстраторі, я заплачу будь-які гроші, більше, ніж дасть цей депутат. Допоможіть, свідків було дуже багато, та багато кому почалися погрози і дехто відмовився давати показання», — мати постраждалого Тетяна.

Дорожньо-транспортна пригода сталася цієї суботи біля мікрорайону Олександрівка. Свідок події розповідає, що біла Toyota RAV4 неслася з великою швидкістю, аж раптом зачепила дитину на велосипеді. Свідок запевняє, що це сталося на узбіччі, а не на дорозі.

«Десь на відстані 50-70 метрів Раф 4-й хапає узбіччя. З узбіччя вилітає хлопчик, підлітає над автомобілем півтора-два метри вверх, вище автомобіля. Удар був дуже сильний, він у повітрі зробив два-три оберти, його траєкторія була з правої сторони узбіччя, явно було видно стовп пилу», — свідок події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Ляшко підтвердив участь у ДТП брата Блауша

Удар автівки був настільки сильним, що Ярославко підлетів на кілька метрів угору, зробив два оберти в повітрі й опинився в центрі дороги. Це сталося на очах у батька, якого малий проводжав на маршрутку.

«Коли я побачив, що моя дитина летить у повітрі… метрів три висоти… він упав на середину дороги, на білу смугу, на зустрічній дорозі. Я одразу закричав, що то мій син і побіг», — тато Ярослава Владислав Синьков.

У «Тойоті» перебували двоє осіб. Батько розповідає, що водій допомагав йому забрати Ярослава з дороги.

«Я схопив дитину, почав тягнути, водій підійшов і поміг мені метр пронести до узбіччя, метр до узбіччя», — тато Ярослава Владислав Синьков.

На фотографії з соцмереж Андрія Блауша, брата Дмитра Блауша, депутата обласної ради, батько впізнає того самого водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати наркотичних аналізів у справі ДТП за участі брата Блауша будуть не одразу

«Це він, це він. Це його фейсбук-сторінка, так», — тато Ярослава Владислав Синьков.

У цій пригоді був ще один цікавий факт. Поки водій «Тойоти» допомагав Ярославу, його пасажир сховав у кущах пакет із невідомою речовиною.

«Другий учасник вийшов у бік приватного сектора, щось він туди, мабуть, відніс і повернувся. Був у його руках пакет, через 20-30 хвилин виявили в кущах білий пакет, пакет із білою речовиною», — свідок події.

«Під час огляду автомобіля, на узбіччі в кущах було знайдено пакетики білого кольору, їх направлено на експертизу. Наразі ми не можемо сказати, наркотики це чи ні», — речник Чернігівського відділу поліції Юля Ковтун.

За 10 хвилин після ДТП і водій «Тойоти», і пасажир покинули автівку та зникли з місця пригоди. Пізніше поліція скаже, що вони таки приїхали до відділку давати свідчення. Аналізи на вміст алкоголю у крові були негативні, а от чи вживали хлопці наркотики – буде відомо пізніше.

Ще статті по темі

Back to top button