Суспільство (відео)

Мерський відсоток: підвищений проїзд у тролейбусах ляже в кишеню приватних фірм (Відео)

Комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» з 1 січня хоче підвищити вартість проїзду. Для цього зібрало громадське обговорення – переважно серед працівників самого підприємства.

«Підвищити тариф на проїзд до 5 гривень», — говорить Наталія Сікач, заступник начальника управління транспорту ЧМР.

Проїзд у тролейбусі зросте з трьох гривень до п’яти. Для користувачів електронного квитка – до 4 гривень.

«Буде проїзд 4 гривні в тролейбусі. Просто треба купити транспортну карту і нею користуватись», — зазначає Дмитро Лавренюк, керівник КП «Чернігівське тролейбусне управління».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові хочуть зробити проїзд у маршрутках по 6 грн

Подорожчання проїзних планують із 1 березня. Причина – зростання зарплат, вартості електроенергії. Від зростання якість перевезень не покращиться, хоча про неї чомусь згадували.

«Ви самі бачите, який у нас рухомий склад. Його треба оновлювати», — зауважує Наталія Сікач, заступник начальника управління транспорту ЧМР.

Закиди, чи не вплине зростання на кількість перевезень, відкинули. Мовляв, хоч скільки чернігівцю тариф підвищуй, він все одно їздитиме.

«Ми аналізували цю ситуацію – хоч як підвищується проїзд, пасажиропотік практично не змінюється», — говорить Дмитро Лавренюк, керівник КП «Чернігівське тролейбусне управління».

Більшість працівників комунального підприємства мовчали. Активісти обурювались. По-перше, ЧТУ все одно, немов безодня, пожиратиме десятки мільйонів бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тролейбусники хочуть підвищити тариф

«Зі збільшенням тарифу – відшкодування з міського бюджету зростають», — відзначає  Дмитро Іванов, депутат Чернігівської обласної ради.

По-друге, побачили корупційну складову в підштовхуванні містян до оплати саме через електронний квиток.

«П’ять гривень встановлювати для одних осіб і чотири – для тих, хто купує картки, з яких певний відсоток іде суб’єкту господарювання, пов’язаному з міським головою. Ви взагалі знаєте, що таке дискримінація?», — говорить Олександр Гашпар, громадський активіст.

А коли зробили зауваження щодо поганого інформування про захід і незручний час, організатори відповіли «Хто захоче – прийде».

«Ну, якщо це дуже важливе питання для людини, то вона знайде можливість прийти», — вважає Наталія Сікач, заступник начальника управління транспорту ЧМР.

Загалом усе тривало хвилин 30 і більше було схоже на міні-доповідь, констатацію факту, а не на громадське обговорення.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Нав¡що п¡двищувати?! Треба зменьшувати витрати на управл¡нц¡в.

  2. Треба зменьшувати витрати на управл¡нц¡в

    1. А ты и правда с Рекьявика пишешь или то ВПН?

Back to top button