Суспільство (відео)

Від мрії дитинства – до звання одного з найкращих учителів країни: чернігівська педагог розповіла про роботу в сучасній школі (Відео)

Людмила Безмертна вже 26 років викладає англійську мову дітям. Фах свій вона обрала не випадково. Каже, що мріяла стати вчителем із дитинства. А про іншу професію навіть і не думала.

«А чому саме англійська мова? Я мріяла подорожувати багато. В дитинстві я не мала змоги цього робити. Дуже мріяла спілкуватися з іноземцями мовою носіїв. І ще одне – це моя вчителька англійської мови, яка була еталоном елегантності, вишуканості, фаховості. От всі причини я назвала», — Людмила Безсмертна, вчитель-методист ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Чернігова.

Жінка працює в чернігівській школі №3. Своїм учням вона постійно пояснює, що в сучасному світі знання англійської просто необхідне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителька з Чернігівщини потрапила до ТОП-50 кращих

«Англійська мова, як і будь-яка інша мова, на сьогодні – це інструмент. Тобто це не кінцевий результат праці наших школярів і випускників. А це інструмент, який допоможе їм правильно обрати карєру, виш, спеціальність, фах і отримати достойну роботу», — Людмила Безсмертна, вчитель-методист ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Чернігова.

За роки своєї роботи педагог навчила англійської не одне покоління чернігівців. Цього року вона випустила два одинадцяті класи. Саме ці учні підштовхнули педагога подати заявку на конкурс «Global Teacher Prize», у результаті якого Людмила Безсмертна увійшла до ТОП-50 найкращих вчителів України.

«Вже практично за тиждень до закінчення реєстрації я подала заявку. Якраз перед випускним вечором зі своїми дітьми. Зараз не жалкую про це. Цього року було визначено 3 тисячі номінацій по всій Україні. З них технічний відбір пройшли майже 800 учителів. І 50 стали пів фіналістами», — Людмила Безсмертна, вчитель-методист ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Чернігова.

Цей рік став особливим для неї ще й через карантин. Справжнім викликом виявилось дистанційне навчання. За словами Людмили Безсмертної, батьки та діти не були готові до такого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчитель зі Сновщини понад 30 років створював унікальну «галерею слави» (Відео)

«Звісно, це брак живого спілкування з дітьми, перевантаженість, я говорю зараз і про учнів, і про вчителів. Це треба продумати, викласти уроки, потім усе це перевірити, записати відеоуроки, зустрітись з учнями онлайн у режимі скайпу, перевірити, скласти тести. Ну, тобто це навантаження втричі більше, ніж традиційне навчання», — Людмила Безсмертна, вчитель-методист ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Чернігова.

Утім, вона каже, що, попри складнощі, вчителі отримали чимало можливостей.

«Для вчителів – це опанування цифрової грамотності. Ми опанували стільки цифрових платформ, форумів, сервісів, про які навіть не думали і не збиралися їх опановувати. Тому плюс в тому, що вчителі стали більш грамотні», — Людмила Безсмертна, вчитель-методист ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Чернігова.

Це стало корисним ще й тому, що робота сучасного педагога неможлива без використання технічних засобів. Їх вона застосовує майже на кожному своєму уроці, аби учні краще засвоювали знання.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button