Суспільство (відео)

Феноменальні бабусі: на Чернігівщині живуть зіркові пенсіонерки (Відео)

«Курям, качкам дала, а тоді на город, то помідори, то цибуля, Господи прости…»

Ганна Миколаївна скучила за власним господарством, адже тільки кілька днів тому бабуся повернулася з гастролей в Угорщині. Вона – одна з пенсіонерок, чиї світлини в аеропорту «Бориспіль» нещодавно підірвали інтернет. Колоритні бабусі з торбинками тоді їхали на фольклорний фестиваль, куди їх запросив угорський музикант і продюсер Міклош Бот. Чималенькі витрати на оформлення закордонного паспорта, а також переліт і проживання він узяв на себе.

Пенсіонерки, які в одну мить стали зірками Мережі, живуть на Чернігівщині, в селі Козацьке, Бобровицького району та співають у місцевому фольклорному ансамблі «Берегиня». Попоравшись по господарству, пенсіонерки щовівторка поспішають до Будинку культури на репетицію.

Вік учасниць колективу – від 66 до 81 року. Закордонна поїздка та ще й літаком – перша в житті бабусь.

«Та не відчутно було, наче в легковому автомобілі. Тільки одне крило наче ледь піднялося, а то хоч скільки дивилися – наче стоїмо на місці. І сідав, то ми й не почули, як приземлилися», — розповідає художній керівник народного фольклорного ансамблю «Берегиня» Наталія Самсон.

«Я  боялася літака, думала, вмру, бо дід казав: «Галько, кидаєш мене, може, вмреш». Аж я жива повернулася», — ділиться враженнями учасниця ансамблю «Берегиня» Ганна Чубовська.

Європу бабусі зацінили. Із палаючими очима розповідають про тамтешню чистоту та щирих людей. Та, кажуть, повертаючись додому, вже відчули свій зірковий статус.

«Як уже ми додому їхали, такі черги, наче комашки, на вокзалі, нас пропускали – і ми перші до літака», — відмічає художній керівник народного фольклорного ансамблю «Берегиня» Наталія Самсон.

Ансамбль «Берегиня» виступає вже майже 40 років. До відомої угорської поїздки колектив активно гастролював Україною.

«Нема того куточка, де ми не були б. Тернопіль, Полтава, Яремче… Повсюди», — перераховує учасниця ансамблю «Берегиня» Катерина Бурза.

Цим бабусям не позичати щирості, почуття гумору, енергії та запалу.

Надихнувшись закордонними гастролями, бабусі зізнаються: готові й далі знайомити світ з автентичними українськими піснями.

«По готовому на 10 років нам паспорти взяв, їздіть де хочете. – То будете їздити? – Будемо! Поїдемо до Німеччини, Ізраїлю, Єгипту… Всюди поїдемо», — розповідає художній керівник народного фольклорного ансамблю «Берегиня» Наталія Самсон.

«Якби ще куди їхати, то ще б поїхала. Дарма, що вже 80», — зазначає учасниця ансамблю «Берегиня» Ганна Чубовська.

Та наразі зіркові пенсіонерки готуються до чергового важливого виступу, але вже на батьківщині. Ансамбль «Берегиня» заспіває 23 серпня в Києві, на великому концерті до Дня незалежності.

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. То не тільки з козацького були, ще з Золотинки були, а ви про них не словечка

    1. Пані Надія, напишіть нам, будь ласка, про бабусь із Золотинки, чи контакти когось скиньте. Ми обов’язково згадаємо і про них.

Back to top button